Now Reading:
Na varaždinskom FOI-u po prvi puta Workshop Days – studentima na raspolaganju 22 radionice pod vodstvom najznačajnijih IT tvrtki
Full Article 3 minutes read

Na varaždinskom FOI-u po prvi puta Workshop Days – studentima na raspolaganju 22 radionice pod vodstvom najznačajnijih IT tvrtki

Čak 22 tematske radionice za studente, pod vodstvom predstavnika najznačajnijih IT tvrtki i drugih poduzeća koja djeluju na hrvatskom i inozemnom tržištu, ovog tjedna za svoje studente organizira Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK FOI), i to kao dio nenastavnih aktivnosti na fakultetu.

Radi se o prvom takvom događanju za studente u novoj ak. godini pod nazivom Workshop Days 2022, kojim se nastoji kroz model učenja kroz rad (eng. Work Based Learning) studentima pružiti prilike za učenje na stvarnim problemskim zadacima, na postojećim i novim korporacijskim projektima te u modernim alatima za programiranje i razvoj različitih programskih proizvoda.

Događanje je započelo danas, 17. listopada i odvijat će se do 21. listopada 2022. na FOI-ju u Varaždinu.

Teme radionica obuhvaćaju upoznavanje s različitim web alatima, aplikacijama i IT servisima, zatim modele poslovnih analiza, odabrane teme iz područja menadžmenta i dr.

-Studenti rade na razvoju aplikacija, ERP sustava, product managementu, robotskoj automatizaciji procesa, korisničkim UX iskustvima… Dakle radi se o vrlo aktualnim temama za IT stručnjake, stoga je i naš zadatak pratiti potrebe tržišta, kako bismo i te aktivnosti što više njima prilagodili’ – naglasila je voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera Katarina Pažur Aničić.

Osim radionica, studenti se u prostoru FOI-jeve Info Chill zone mogu neformalno družiti s predstavnicima poslodavaca, umrežavati se i stvoriti nove poslovne prilike te dogovoriti uvjete za obavljanje stručne prakse, rad na projektu ili čak prvo zaposlenje. Zbog nedostatka visokokvalificirane i stručne radne snage u IT-ju, području u kojem tvrtke zapošljavaju pretežito studente informatičkih usmjerenja, ali i ekonomskog smjera FOI-ja, poslodavcima ovakav tip događanja izuzetno odgovara jer imaju priliku studentima pružiti dodatno znanje i vještine koje ih pripremaju za tražene radne pozicije, na kojima one najbolje kasnije i zapošljavaju.

-Surađujemo s više od 500 takvih IT tvrtki iz cijele Hrvatske i uvodimo ih u nastavni proces jer nam je cilj da studenti usvoje što više praktičnih znanja i što spremniji izađu na tržište rada. Ovakva događanja sa sveobuhvatnim tematskim radionicama, prilikom za umrežavanje i stručnom praksom koja je obavezna na svim razinama naših studija, stavlja naše studente u prednost na tržištu, i to na zadovoljstvo njih samih, nas kao nastavnika i njihovih poslodavaca’ – istaknula je  dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep.

S obzirom na to da je FOI vodeći fakultet u Hrvatskoj po primjeni modela učenja kroz rad (eng. WBL), u tijeku ovog semestra studentima će na raspolaganju biti još jedan set radionica u studenom i prosincu, tijekom kojih će razvijati svoj prototip aplikacije komercijalnog karaktera pod mentorstvom četiriju najvećih IT tvrtki u Hrvatskoj. Novu kalendarsku godinu FOI će započeti s još većim i sveobuhvatnijim događanjem posvećenim upravo ovom modelu rada, WBL DAYS 2023, u koji će biti uključeno još više studenata i poslodavaca – partnera.

www.sjever.hr
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.