Now Reading:
DANAS JE NJIHOV DAN Imendan slave osobe imena Ignacije, Vatroslav, Žarko i Izidor
Full Article 1 minutes read

DANAS JE NJIHOV DAN Imendan slave osobe imena Ignacije, Vatroslav, Žarko i Izidor

Prema katoličkom kalendaru, imendan danas 17. listopada slave osobe imena Ignacije, Vatroslav, Izidor i Žarko.

Ignacije je muško ime nastalo od grčke riječi ignatios što znači ognjeni, vatreni. Drugi oblici ovog imena su Ignac, Ignjac, Ignjat, Ignjatija i Ignjatije. Ignacije je izvanredan, glasan, naočit, autentičan, civiliziran, inventivan, jedinstven i eminentan.

Vatroslav je muško ime domaćeg porijekla. Značenje imenica dolazi od riječi vatra i riječi slava. Ime označava onoga koji slavi vatru. Vatroslav je vizionar, aktualan, temperamentan, romantičan, odvažan, sjajan, ljubazan, ambiciozan i vedar.

Žarko je domaće ime koje je izvedeno od od slavenske riječi “žar” (žariti). Od ovog imena izvedena su imena Žare i Žarka. Osobe sa imenom Žarko ostavljaju jak utisak na ljude u svojoj okolini, jer uvijek privlače pažnju. Puni su samopouzdanja i svjesni svojih vrijednosti. Uglavnom postižu uspjeh u životu, ne podnose da gube.

Izidor je muško ime izvedeno od imena Isidor potiče iz grčkog Isidoros, Isis + doron. Isida je bila egipatska boginja – zaštitnica zemljoradnje, a doron znači dar, poklon. Ženski oblik ovog imena je Izidora. Izidor je inspirativan, znamenit, izvanredan, dojmljiv, opušten i razgovorljiv.

www.sjever.hr/ www.knjigaimena.com
16.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.