Now Reading:
FOTO Dan knjižnice u Klanjcu – Ugodnim druženjem obilježeno 20 godina od useljenja u Brozovu zgradu
Full Article 3 minutes read

FOTO Dan knjižnice u Klanjcu – Ugodnim druženjem obilježeno 20 godina od useljenja u Brozovu zgradu

Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec ovog je vikenda ugodnim druženjem sa svojim članovima i sugrađanima obilježila 20 godina od useljenja u Brozovu zgradu i početak ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige u kojem Klanjčane i korisnike knjižnice očekuju brojna događanja.

Susret je priređen ispred knjižnice, a razlog je već svima dobro poznat. Naime, u tijeku je izrada projektne dokumentacije, a nakon toga očekuje se skori početak radova na konstruktivnoj sanaciji Brozove zgrade stradale u petrinjskom potresu iz Fonda solidarnosti i to prvenstveno dječjeg odjela i dvorane za kulturna događanja.

Ovogodišnji Dan knjižnice bio je prilika i da se prigodnom izložbom fotografija Gradska knjižnica prisjeti i narodne knjižnice u prostoru stare pošte, obnove Brozove zgrade početkom 2000-tih, ali i brojnih dragih susreta na promocijama knjiga i književnim večerima, likovnim izložbama, predavanjima. Izložba koja je nazvana “Dvadeset godina naših dragih susreta s vama (čitaj: „kako smo bili mladi i lijepi“)” izazvala je na Danu knjižnice brojna lijepa prisjećanja i zgodne komentare, a našim mladim sugrađanima posebno je bio zanimljiv dio koji je naslovljen: Naši najdraži mali članovi danas su odrasli ljudi.

Na malom druženju u vrijeme subotnje kave svoje rukotvorine predstavile su i naše sugrađanke koje se redovito u prostoru knjižnice sastaju srijedom ujutro, a za ovu prigodu razveselile su posjetitelje i toplim, domaćim kiflicama.

U subotu je održana i radionica STOP animacija “Knjiga u pokretu” koju je vodila Adrijana Čelec, a čiji je rezultat kratki, ali izvrstan video uradak kojim su naše mlade članice Tea Fištrić, Sara Kroflin, Marta Plečko Harapin i Mihaela Trajbar odučile potaknuti svoje vršnjake, ali i sve nas druge na čitanje.

Započeo je i Čitateljski maraton – čitanje naglas i snimanje jednominutnih videozapisa u knjižnici, ali i na drugim zanimljivim lokacijama u gradu te njihovo online objavljivanje. Idućih mjesec dana naši će vam sugrađani čitati naglas u knjižnici, na trgovima, u parkovima, školi, vrtiću, kafićima i dječjim igralištima, a kako bi promovirali ovogodišnji moto Mjeseca hrvatske knjige Misli na sebe, čitaj!

Veliki interes izazvao je i štandić s knjigama pod motom “Knjiga za doma – odaberi i čitaj” na kojem su posjetitelji mogli odabrati neku od ponuđenih knjiga i besplatno je uzeti sa sobom, a koji će i idućih dana biti ispred knjižnice.

Mjesec hrvatske knjige u Klanjcu nastavlja se ovoga petka susretom učenika klanječke škole s književnicom Ivom Dužić, autoricom nagrađivanih dječjih romana 8 lajkova i Bodljikava knjiga.

www.sjever.hr
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.