Now Reading:
Župan Koren čestitao autorima knjige “Rodoslovlje obitelji Hodalić” te istaknuo važnost očuvanja obiteljskih korijena
Full Article 2 minutes read

Župan Koren čestitao autorima knjige “Rodoslovlje obitelji Hodalić” te istaknuo važnost očuvanja obiteljskih korijena

Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu je organizirao predstavljanje knjige “Rodoslovlje obitelji Hodalić”, autora Ivana Hodalića i Nikole Cika, a događanju su prisustvovali i koprivničko – križevački župan Darko Koren te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Tom prilikom župan Koren je pohvalio autore i samog inicijatora Ivana za izdavanje ovog djela koje stavlja obitelj u središte života te govori o važnosti očuvanja svojih korijena. Ivana je okarakterizirao kao dragog prijatelja, ali i čovjeka koji je ostavio veliki trag u lokalnoj, županijskoj i državnoj politici kroz funkcije koje je obnašao te mu je čestitao na šest tiskanih djela različite tematike, što govori o njegovoj svestranosti.

Također je zahvalio cijeloj obitelji Hodalić, a posebno Ivanovoj supruzi Anđelki, istaknuvši kako će njihova djeca nastaviti s očuvanjem povijesti obiteljskog stabla za buduće generacije. U znak sjećanja na ovaj događaj, Ivanu je uručio fotomonografiju Koprivničko – križevačke županije.

Uz autore, o knjizi su govorili i župan, župnik župe sv. Jurja vlč. Tomislav Leskovar, predsjednik đurđevačkog ogranka Matice hrvatske Vladimir Miholek te profesor dr. sc. Vladimir Lončarević, kao recenzent knjige i obiteljski prijatelj.

Predsjednik Miholek u svom je obraćanju naglasio kako su u knjizi, osim rodoslovlja obitelji Hodalić, predstavljeni najpoznatiji članovi obitelji koji su svojim radom ostavili neizbrisiv trag u raznim područjima.

www.sjever.hr
16.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.