Now Reading:
Za prestižnu titulu najboljeg županijskog EU projekta bori ih se čak devet sa sjevera Hrvatske – dajte im svoj glas, vremena je još malo!
Full Article 2 minutes read

Za prestižnu titulu najboljeg županijskog EU projekta bori ih se čak devet sa sjevera Hrvatske – dajte im svoj glas, vremena je još malo!

Ove godine, za titulu najboljeg županijskog EU projekta bori se čak 37 projekata iz Hrvatske, a među njima je i devet sa sjevera. Riječ je o izboru kojeg organizira Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom Župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Stručni žiri birat će pobjednike u kategorijama doprinosa znanosti i inovacijama, lokalnoj i regionalnoj zajednici, prekograničnoj suradnji i poduzetništvu, a peta kategorija je najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti gdje glasovati mogu svi i to još samo kratko – do ponedjeljka, 17. listopada.

Među 20 projekata u kategoriji doprinosa lokalnoj i regionalnoj zajednici je i šest projekata sa sjevera Hrvatske. To su Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad, projekt Koprivničko – križevačke županije, ‘Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine’, projekt Međimurske županije (REDEA), ‘Med dvemi vodami’, također projekt iz Međimurske županije (Javna ustanova za razvoj Međimurske županije), projekt ‘Energetska obnova zgrade Vodotornja u Varaždinu’, projekt Varaždinske županije (Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije)’, projekti iz Krapinsko – zagorske županije ‘Zagorje ABECEDA Prirode’ (Zagorska razvojna agencija)’ i ‘Baltazar 4’ (Zagorska razvojna agencija), kao i projekt Zagrebačke županije – Energetska obnova zgrade Srednje škole Vrbovec.

U kategoriji doprinosa prekograničnoj suradnji, među šest konkurenata, je i projekt iz Krapinsko – zagorske županije – ‘RIDE&BIKE II’ (Zagorska razvojna agencija) te onaj iz Koprivničko – križevačke županije – Amazon of Europe Bike Trail (PORA – Razvojna agencija KKŽ).

Za svoje favorite glasati možete ovdje, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najboljim EU projektima održat će se 25. listopada u Zagrebu.

www.sjever.hr
16.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.