Now Reading:
Slasni utorak u Tuheljskim Toplicama: 11. Interslast predstavit će slastice iz Japana i Australije, a premijerno i izvorne hrvatske – svatovsku, težačku i zagorsku pogaču!
Full Article 2 minutes read

Slasni utorak u Tuheljskim Toplicama: 11. Interslast predstavit će slastice iz Japana i Australije, a premijerno i izvorne hrvatske – svatovsku, težačku i zagorsku pogaču!

Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva „Interslast“ uvijek privlači pažnju javnosti, ali i sudionika, pa će se ove godine, na njegovom 11. izdanju, u Tuheljskim Toplicama okupiti brojni „slatki” stručnjaci i natjecatelji.

Bogat program Interslasta sastoji se od predavanja eminentnih slastičarskih stručnjaka, stručnih radionica (work shops), natjecanja slastičara juniora s područja Alpe Adria i zemalja bivše Jugoslavije, natjecanja slastičara seniora i hobby slastičara, a posebno mjesto zauzima prezentacija izvornih hrvatskih proizvoda na posebnim promo-štandovima.

Za natjecanje seniora prijavilo se 70 ekipa iz cijele Hrvatske, a za natjecanje učenika srednjih slastičarskih, prehrambenih, pekarskih i poljoprivrednih škola Hrvatske i Slovenije prijavljeno je 50 ekipa. Svakako vrijedi izdvojiti i sudjelovanje eminentnog slastičara svjetskog glasa Federica Anzellottija (peti slastičar svijeta), predsjednika udruženja  PASTRY & CULTURE ITALIAN STYLE ETS koji će održati dvije radionice i pokazati kako se rade najmodernije torte i kolači u svijetu! Uz talijanskog majstora slastičarstva radionice će imati; Japan, Australija, Italija, Izrael, Hrvatska i Slovenija.

Premijere izvornih hrvatskih slastica

U prezentacijama izvornih hrvatskih kolača sudjelovat će 11 udruga i društava žena iz pet hrvatskih županija. Ove godine će po prvi puta široj javnosti biti predstavljena svatovska pogača koju priprema Božica Lacković iz Oroslavja te stubička težačka pogača autorice Mirice Sinković iz Donje Stubice. Štefica Filipaj iz Krapinskih Toplica priprema prezentaciju zagorske pogače. Uz to, premijerno će biti predstavljena novigradska pogača, izuzetne izvorne pogače autorice Ane Trnski članice Udruge žena Novigrada Podravskog. Tu je i nezaobilazna i sudionicima Interslasta već poznata pogača z oreji koju će predstaviti Mirjana Mišulin predsjednica Udruge žena Grada Đurđevca.

Posebno ocjenjivanje domaćih pogača

Domaće, hrvatske pogače su vrlo zanimljivi i originalni kolači i ove će se godine upriličiti posebno ocjenjivanje tih pogača, ali će žiri biti sastavljen od inozemnih slastičara koji će nazočiti Interslastu.

„Interslast” će se održati u utorak, 18. listopada u Tuheljskim Toplicama u hotelu Well. Zemlja partner je Italija, a partnerstvo je osigurano u suradnji s uredom agencije ICE;  Talijanskog  instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu – Odjel Veleposlanstva Italije za promidžbu gospodarsko-trgovinske razmjene.

sjever.hr
15.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.