Now Reading:
OD UČENIKA DO UMIROVLJENIKA Koprivničani ponovno pokazali veliko srce – za najpotrebitije sugrađane prikupili gotovo 40 tisuća kuna
Full Article 1 minutes read

OD UČENIKA DO UMIROVLJENIKA Koprivničani ponovno pokazali veliko srce – za najpotrebitije sugrađane prikupili gotovo 40 tisuća kuna

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je jubilarnu, 50. humanitarnu sabirnu akciju Solidarnost na djelu gdje su Koprivničani svih generacija, od učenika do umirovljenika ponovno pokazali veliko srce i donirali oko 38 tisuća kuna.

Akcija je potvrdila i humanost i zajedništvo, jer je u njezinoj pripremi i provođenju u Koprivnici sudjelovalo oko 400 volontera svih dobi.

Učenici volonteri, u organizaciji Voditelja podmlatka Crvenog križa koprivničkih osnovnih i srednjih škola, obilazili su grad pozivajući građane da doniraju novac u korist akcije Solidarnost na djelu. U zamjenu su im davali bonove solidarnosti u vrijednosti 5 kuna.

Na području djelovanja 12 mjesnih odbora Crvenog križa prikupljeno je 37.854,54 kuna, a iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica zahvaljuju svima koji su bili uključeni u akciju.

Akcija Solidarnost na djelu nastavlja se do kraja listopada u prigradskim naseljima i općinskim društvima Crvenog križa te u vrtićima, školama, tvrtkama, ustanovama, sportskim klubovima i različitim društvima. Novac prikupljen u akciji i ove je godine namijenjen kupnji sportske obuće za učenike slabijeg imovinskog stanja s područja djelovanja GDCK Koprivnica, a to su grad i 11 općina.

www.sjever.hr / hck-koprivnica.hr
16.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.