Now Reading:
NOVI SIMBOL PODRAVKE Djelo varaždinskog kipara naišlo na oštre reakcije: „Podvalili ste nam hrđavo srce”
Full Article 2 minutes read

NOVI SIMBOL PODRAVKE Djelo varaždinskog kipara naišlo na oštre reakcije: „Podvalili ste nam hrđavo srce”

Iako je prošlo više od dva tjedna od svečanog otvorenja novoobnovljene sedmerokatnice prilikom čega je otkriven i spomenik Začin života, inače djelo varaždinskog akademskog kipara Nikole Vudraga, reakcije Koprivničana se ne smiruju, prenosi Index.

Naime, nezadovoljni građani na Facebooku pišu kako su im „podvalili hrđavo srce”, a mnogi su očekivali spomenik posvećen Zlati Bartl, izumiteljici Vegete.

Ipak, sam autor Nikola Vudrag ovih je dana na svom Facebook profilu poručio kako Podravku nije sagradio samo začin Zlate Bartl nego i začin svakog zaposlenika zbog čega djelo i nosi naziv „začin ljubavi”.

-Jer kad radite iz ljubavi, rezultati su očigledni – kaže Vudrag.

Bez obzira što mnogi nezadovoljno tvrde da je skulptura hrđava, autor objašnjava kako je sagrađena od prepoznatljivog corten čelika, u industrijskom stilu kako bi odgovarala divu prehrambene industrije.

-Njena jedna polovica simbolizira ispunjenih 75 godina djelovanja dok druga, armaturna polovica predstavlja godine koje dolaze gdje se ta gradnja, obnova, ili nadogradnja nastavlja – poručio je Vudrag i zaključio kako je kompanija sa srcem dobila svoje simboličko srce.

No čini se da se s kritičarima ne slažu svi. Tako se na Facebooku samog autora mogu pročitati itekako pozitivni komentari na ovo djelo.

-Nema ti kraja, hvala nebesima za tvoje radove, snivaj i radi dalje… – poručio je jedan pratitelj.

-Odličan rad! Bravo! Izgleda fenomenalno! – stoji u drugom komentaru.

Inače, corten čelik se često koristi u arhitekturi i umjetnosti. Vrsta je plemenitog čelika koji u sebi ima primjese bronce, kositra, cinka i mesinga, a s vremenom prelazi od narančaste, u crvenu i smeđu boju i opet se vraća unazad.

Foto: FB Nikola Vudrag
www.sjever.hr / index.hr
16.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.