Now Reading:
Tradicionalno gastronomsko natjecanje u kuhanju bograča i ove godine okupilo velik broj međimurskih branitelja
Full Article 2 minutes read

Tradicionalno gastronomsko natjecanje u kuhanju bograča i ove godine okupilo velik broj međimurskih branitelja

U subotu je Društvo branitelja Domovinskog rata – VETERAN kod lovačkog doma u Gornjem Mihaljevcu organizirao „Memorijalni Bogračfest 2022.“, gastronomsko natjecanje u kuhanju bograča.

Kako je istaknuo predsjednik Društva Željko Tomašić ovo se natjecanje održava u sklopu obilježavanja Dana Međimurskih branitelja, ali i kao sjećanje na stradanja i gladovanja zarobljenih hrvatskih branitelja u logorima.

Prije početka natjecanja, natjecatelji i okupljeni gosti su se pomolili za sve poginule branitelje, a molitvu je predvodio vlč. Mislav Mikac.

Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec predao je zastavu hrvatskom i vukovarskom branitelju Zvonku Krnjaku, pritom zahvalivši braniteljima te obiteljima poginulim, nestalih i poginulih braniteljima na žrtvi koju su podnijeli u oslobađaju Hrvatske.

-Međimurska županija uvijek će podupirati sve braniteljske aktivnosti i inicijative jer su upravo oni najveći junaci hrvatske povijesti. Želim vam da ovaj dan osim u kuhanju, provedete u druženju, razgovorima te da zadržite duh zajedništva koji vas je pratio u najtežim danima vašeg života – poručio je zamjenik župana Grivec.

Na natjecanju sudjeluju ekipe Udruga vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja, Krovna udruga veterana 54. samostalne bojne Međimurske županije, Udruga veterana inženjerijske bojne Čakovec, Veterani domobranske bojne Čakovec te VETERAN – društvo branitelja domovinskog rata. Po završetku natjecanja najboljima će biti uručeni pehari, medalje i vrijedne nagrade.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
15.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.