Now Reading:
S ciljem spašavanja života iz Varaždina poslana snažna poruka ženama: Brinite o svom zdravlju!
Full Article 2 minutes read

S ciljem spašavanja života iz Varaždina poslana snažna poruka ženama: Brinite o svom zdravlju!

Povodom Dana zdravih dojki, a u sklopu projekta CARDIAB PROTECT – Prevencija kroničnih nezaraznih bolesti usvajanjem zdravog životnog stila na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana je javnozdravstvena akcija o prevenciji raka dojke.

Podršku kampanji dala je i županijska pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić koja je istaknula važnost preventivnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

-Rak dojke najčešća je maligna bolest od koje umiru žene. Uz vrlo važan samopregled dojke, današnji događaj ima za cilj ukazati ženama na važnost odaziva preventivnim mamografskim pregledima kojima se karcinom dojke može otkriti u vrlo ranoj fazi kada postoje i velike šanse za njegovim izlječenjem. Mi danas šaljemo životno važne poruke svima, ženama i muškarcima, a sve s ciljem spašavanja života. To može biti život nečije majke, bake, kćeri. Međutim, današnji angažman svih ovdje okupljenih možda i neće biti dovoljan, stoga je važno neprestano upozoravati na brigu o vlastitom zdravlju. Stoga Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije redovito organizira ili podupire ovakve vrste akcija i kada je riječ o brizi za zdravlje zubi od najranije dobi, do ranog otkrivanja raka debelog crijeva, raka vrata maternice do važnosti pravilne prehrane u svrhu sprečavanja pretilosti i kardiovaskularnih bolesti – naglasila je pročelnica Božić.

Okupljenim građanima obratili su se i voditeljica projekta Irena Stipešević Rakamarić, spec. javnog zdravstva, predsjednica Mammae kluba Varaždin Marija Hrašćanec, Sandra Purković Banek, dr.med. iz Lige za borbu protiv raka Varaždinske županije, te varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Podršku kampanji dao je i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj. Organizator kampanje je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, suorganizatori Liga za borbu protiv raka Varaždinske županije i Mammae klub Varaždin, uz partnere na projektu Cardiab protect – Dom zdravlja Varaždinske županije i Varaždinsku županiju.

www.sjever.hr / varazdinska-zupanija.hr
16.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.