Now Reading:
FOTO: Velika gljivarska izložba privukla brojne posjetitelje, a pronađen je i prvi ivanečki tartuf!
Full Article 2 minutes read

FOTO: Velika gljivarska izložba privukla brojne posjetitelje, a pronađen je i prvi ivanečki tartuf!

Ni ove subote nije nedostajalo sadržaja koji su mještane Ivanca privukli u središnji gradski park, koristeći na taj način jedan od posljednjih vikenda ove godine kada je vrijeme još uvijek ugodno za dulji boravak na otvorenom.

Naime, u organizaciji Grada Ivanca, Gljivarskog društva, Turističke zajednice i Poslovne zone Ivanec u gradskom je parku održana velika gljivarska izložba i 2. mali sajam OPG-ova. Uz to, organizirani su i brojni prateći sadržaji.

Izdvojimo samo neke. Izložba gljiva Gljivarskog društva Ivanec i gostujućih društava, s prikazom gljivarskog bogatstva šuma sjevera Hrvatske. Determinacija gljiva te promatranje uzoraka gljiva pod mikroskopom u paviljonu u gradskom parku. Veliki broj onih koji su stigli u gradski park potvrda su da je upravo ovakva manifestacija trebala gradu Ivancu.

Da će Grad i Turistička zajednica nastaviti razvijati ovu manifestaciju potvrdio je i prvi čovjek ivanečkog turizma Boris Jagetić Daraboš.

-Ovo je druga manifestacija tog tipa, a svake ćemo je godine nastojati obogatiti dodatnim i novim sadržajem. Ove godine želim posebno istaknuti i najaviti da smo uspjeli u ivanečkim šumama pronaći prvi ivanečki tartuf – naglasio je.

Kako je pojasnio zamjenik ivanečkog gradonačelnika Marko Friščić, Gljivarsko društvo prošle im je godine pristupilo s inicijativom za održavanje ovakve izložbe, što je Grad objeručke prihvatio.

– S obzirom da su to jako dobro koncipirali, Grad je to prepoznao i kao turistički potencijal i hvalevrijednu inicijativu i podržali ju maksimalno i financijski i logistički – rekao je Friščić.

Naravno da nije nedostajalo ni bogate zabavne i gastronomske ponude. Tako su se mogli kušati specijaliteti iz gljivarskih kotlića Gljivarskog društva Ivanec kao i izvorni ivanečki specijalitet – kolinjska juha Društva Maska Ivanec. U ponudi su bile i druge domaće delicije, proizvodi lokalnih OPG-ova te nezaobilazna kestenijada.

s.kalajdžija / www.sjever.hr
15.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.