Now Reading:
FOTO I VIDEO: Dječji vrtić „Mrav” proslavio velikih 40 godina rada i postojanja, čestitala im i gradonačelnica Cividini
Full Article 3 minutes read

FOTO I VIDEO: Dječji vrtić „Mrav” proslavio velikih 40 godina rada i postojanja, čestitala im i gradonačelnica Cividini

Dječji vrtić “Mrav” iz Mačkovca prigodnim programom proslavio je 40 godina rada i postojanja. Svoje goste svečano su u narodnim nošnjama dočekali Matija i Dina, a program je donio dječju pjesmu, nastupe i rođendansku tortu, koju su rezali vrtićarci Anela i Grga.

Vrtićki objekt u Mačkovcu izgrađen je 1982. godine, kao jedan od tek nekoliko tada napravljenih na području Čakovca. Danas djeluje u sklopu Dječjeg vrtića „Cipelica“ Čakovec, a u njemu je 40 mališana okupljenih u 2 mješovite skupine od 3 do 7 godina. Za njih brinu 4 odgojiteljice i dvije spremačice, odnosno pomoćne kuharice.

Svima njima njihov rođendan čestitala je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, a zauzvrat su je mališani darivali svojim radovima, licitarskim srcem i nastupima.

-Od te 1982. godine kad je vrtić izgrađen pa do danas kroz ove sobe i hodnike prošle su stotine i stotine djece iz Mačkovca, Žiškovca i Slemenica, a sva ona iz tih dana nose lijepa sjećanja, kao što ćete se i vi jednog dana sjećati vaših odgojiteljica, finih obroka koje ste ovdje jeli te vaših prijatelja. Moram u prvom redu zahvaliti svim djelatnicima vrtića i našim odgojiteljicama, reći veliko hvala što uče ove mališane znanju i vještinama koje će im ostati cijeli život, ali i hvala što je danas prepoznatljiv, kvalitetan i što okuplja veselu djecu. Vrtić djeluje u sklopu “Cipelice” i uvjerena sam kako će nove jaslice u Slemenicama biti u „simbiozi“ s DV “Mrav”, jer u njega gravitiraju djeca s područja tri mjesta, te je u tom dijelu grada jedini vrtić. Bravo na divnom programu, pjesmicama i recitacijama o vrtiću i Mačkovcu, sretan vam rođendan – poručila im je gradonačelnica Cividini.

Kako je napomenula ravnateljica DV “Cipelica” Gordana Šoltić Siladi, vrtić je osnovan 25. svibnja 1982. godine, a Mrav je tada otvorio svoja vrata s 2 skupine koliko ima i danas.

-Kada je formiran ovaj vrtić, ujedno su krenula s radom i dva istovjetna vrtića, jedan u Ivanovcu, drugi u Strahonincu. Čestitam nam svima četiri desetljeća uspješnog rada – zaključila je.

Vrtić u Mačkovcu svoju je prepoznatljivost stekao zbog toga jer u njemu odgojiteljice s djecom kroz odgojno-obrazovni rad posebno vode računa o kulturi i običajima međimurskog i čakovečkog kraja.

Ujedno je to prvi vrtić u Hrvatskoj gdje je s provođenjem krenuo Head Start program koji je pokrenula Nevenka Holetić, kao bazu za razvoj programa “Korak po korak”.

www.sjever.hr / cakovec.hr / FB Ljerka Cividini
15.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.