Now Reading:
Evo koji gradovi sjeverne Hrvatske najviše pomažu školarcima na početku nove školske godine
Full Article 2 minutes read

Evo koji gradovi sjeverne Hrvatske najviše pomažu školarcima na početku nove školske godine

Nova školska godina počela je prije nešto više od mjesec dana, a portal gradonacelnik.hr je, kao i svake godine – istražio koji su gradovi najviše pomogli roditeljima školaraca u nabavci školskog pribora i materijala. Država je prije nekoliko godina na sebe preuzela troškove financiranja udžbenika za učenike osnovnih škola pa su gradovi koji su već tada izdvajali za sufinanciranje ili pak financiranje udžbenika ta sredstva preusmjerili u financiranje školskog pribora – radnih bilježnica, mapa, atlasa, kutija za likovni i tehnički.

Neki tiskaju i posebne bilježnice, u Koprivnici pravšićima dijele posebne majice ‘Veselo u školu’, u Đurđevcu pernice, Grad Vukovar i dalje je jedinstven jer svojim školarcima na početku školske godine dijeli tenisice – popularne startasice, dok Novi Marof svim učenicima 1. razreda srednje škole uz udžbenike poklanja i prijenosna računala ukupne vrijednosti 5.000 kuna.

Grad Varaždin izdvojio je 1,5 milijun kuna za svoje osnovnoškolce te za pribor za likovni za srednjoškolce, oko 250 tisuća kuna više nego prošle godine. Kad je pomoć učenicima u pitanju, svakako treba istaknuti i da je Varaždin među prvim gradovima koji su počeli financirati higijenske uloške svim učenicima osnovnih škola, sufinanciraju im užinu, obuku neplivača, produženi boravak i prijevoz. Za sve navedeno godišnje izdvajaju više od 5,4 milijuna kuna.

U top 10 gradova koji su ove godine izdvojili najviše za pomoć učenicima ušla je i Koprivnica koja izdvaja milijun kuna za osnovnoškolce te grad Čakovec koji uz 800 tisuća osiguranih za osnovnoškolce te produženi boravak, osigurava i besplatne školske užine.

Kad su, pak, srednjoškolci u pitanju, Grad Pregrada svojim je srednjoškolcima pomogao sa po 540 kuna, a Mursko Središće sa 400 kuna.

www.sjever.hr / www.gradonacelnik.hr
15.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.