Now Reading:
POLITIČKA ODLUKA? Zbog promjena na zagrebačkim tramvajima Gradu i ZET-u prijete tužbe
Full Article 2 minutes read

POLITIČKA ODLUKA? Zbog promjena na zagrebačkim tramvajima Gradu i ZET-u prijete tužbe

tramvaj

Tvrtka koja je zakupila oglašavanje na ZET-ovim autobusima i tramvajima tužit će ZET i gradonačelnika, poručio je to direktor zagrebačke podružnice InfoMedia grupe Željko Banjac – prenosi tportal.

Banjac kaže da nije došlo do sporazumnog raskida ugovora te da je on na snazi do kraja 2026. godine. Tvrtka prema njegovim riječima u zakupu ima 150 od otprilike 700 ZET-ovih vozila te smatra da reklamama nisu narušili vizualni identitet grada.

-Prema ugovoru, mi trebamo plaćati ZET-u još 16 milijuna kuna, a na ovaj način gradonačelnik Tomislav Tomašević ZET-u izbija siguran profit. Ovo ukidanje ne može proći, to je jednostrana odluka i naručena od strane gradonačelnika te nije utemeljena ni u službenom glasniku Grada Zagreba. To je politička odluka gdje gradonačelnik želi ukinuti reklame na vozilima. On nema zakonsko uporište u tome, a ono što je nepartnerski je to što smo za njegovu izjavu o uklanjanju reklama doznali iz medija – rekao je Banjac za Hrvatski radio i dodao kako imaju pripremljenu tužbu za Grad i ZET jer, tvrdi, trpe veliku štetu.

Ipak, ističe da i dalje imaju pruženu ruku prema Gradu kako bi idući tjedan o svemu razgovarali. O tom razgovoru, pak, u tvrtki su obaviješteni putem preporučene pošte.

www.sjever.hr / tportal.hr
14.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.