Now Reading:
Grad Lepoglava među gradovima u plusu po broju prvi put upisane djece u vrtić
Full Article 1 minutes read

Grad Lepoglava među gradovima u plusu po broju prvi put upisane djece u vrtić

Prema pisanju portala Gradonacelnik.hr, promatra li se trend povećanja prvi put upisane djece u vrtić u 2022./2023. u odnosu na 2021./2022. prema postotku prednjači Osijek s 49.2 posto, a slijede ga Vrlika (42.9 posto) i Donja Stubica (28.6 posto).

Deset najbolje rangiranih gradova čine i Sveti Ivan Zelina, Vukovar,  Pleternica, Trogir, Lepoglava, Pazin i Biograd na Moru, čije se povećanje kreće u rasponu od 13.5 posto do 20.6 posto porasta. Povećanjem iznad 10 posto može se pohvaliti 18 gradskih središta.  

– Zahvaljujući ulaganjima otvoreni su novi vrtićki prostori u Lepoglavi i Višnjici što je omogućilo da sva djeca s gradskog područja pohađaju vrtić koji im u velikom dijelu financira upravo Grad Lepoglava. Naša gradska ljepotica zaslužna je i za stvaranje uvjeta za demografski napredak omogućivši mladim obiteljima smještaj djece u vrtić na području Grada Lepoglave, a omogućili smo i gospodarske aktivnosti te zaposlili 10-ak, uglavnom mladih ljudi s gradskog područja, naglasio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

www.sjever.hr
14.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.