Now Reading:
FOTO Zagorje i Zagreb još jednom dokazali da su neraskidivo povezani – 38 zagorskih izlagača okupiralo zagrebački Europski trg
Full Article 4 minutes read

FOTO Zagorje i Zagreb još jednom dokazali da su neraskidivo povezani – 38 zagorskih izlagača okupiralo zagrebački Europski trg

Na zagrebačkom Europskom trgu započela je 13. po redu, dvodnevna manifestacija “100% Zagorsko”, u organizaciji Krapinsko – zagorske županije.

Riječ je o manifestaciji prodajno – izložbenog karaktera na kojoj će biti izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko – zagorske županije. Cilj događanja je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brendove.

Kako je istaknuo krapinsko – zagorski župan Željko Kolar ova je manifestacija na neki način i zahvala svim Zagrepčankama i Zagrepčanima te gradonačelniku i predsjedniku skupštine, na potpori koju KZŽ ima čitavo vrijeme u provođenju zajedničkih projekata, a koji se rade, kako je župan rekao, za dobrobit, i stanovnika Krapinsko – zagorske županije i stanovnika grada Zagreba.

– S druge strane to je način da se zahvalimo našim najodanijim i najbrojnijim gostima koji pune naše toplice, OPG-ove i restorane te koji znaju cijeniti kvalitetu zagorskih proizvoda. Danas smo ovdje na 38 štandova izložili proizvode naših OPG-ova koji su uglavnom nacionalni pobjednici na natjecanjima i manifestacijama koje su organizirala nadležna ministarstva. Ovdje imamo i naše turističke djelatnike koji će prezentirati Zagrepčankama i Zagrepčanima te njihovim gostima ono što Zagorje nudi kao novo u turističkoj ponudi – rekao je župan Kolar dodavši kako vjeruje da će se ovo zajedništvo i sinergija između Zagreba i Krapinsko – zagorske županije nastaviti i u budućem razdoblju.

– U planu imamo i nekoliko zajedničkih europskih projekata za koje nam je izuzetno bitno da ih realiziramo u sljedećoj financijskoj omotnici, koja je pred nama. I jedni i drugi imamo spremnih niz sjajnih projekata, s gotovim građevinskim dozvolama i samo je na ministarstvima da raspišu natječaje, a ostalo je naša briga – poručio je župan Kolar.

Štandove sa zagorskim proizvodima obišao je i gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević koji je tom prilikom pozvao sve Zagrepčane da danas i sutra posjete Europski trg i degustiraju brojne proizvode koje Zagorje nudi, ali isto tako da i kupe te proizvode i direktno pomognu OPG-ove iz Zagorja.

– Trend je svugdje pa tako i u Zagrebu da potrošači dođu što bliže proizvođačima, bez ikakvih posrednika i da od njih kupuju domaće i kvalitetne prehrambene proizvode. To je jako bitno za nas kao gradsku vlast i za budućnost. Naime, na taj način se smanjuju opskrbni lanci i direktno se pomaže lokalnim proizvođačima i to sve bez ikakvih posrednika koji uzimaju proviziju – pojasnio je Tomašević te naglasio kako su Zagorje i Zagreb neraskidivo povezani.

– Puno ljudi iz Zagorja radi u Zagrebu i tu je puno dnevnih migracija, ali isto tako jako puno Zagrepčana uživa u svim turističkim, kulturnim i gastronomskim potencijalima Zagorja, koje se jako lijepo razvija. Nedavno sam bio tamo u službenom posjetu i doista bih htio unaprijediti suradnju između grada Zagreba i Krapinsko – zagorske županije. Mi smo dio jedne aglomeracije, tako da na neki način imamo i predviđenu suradnju za brojne europske projekte i vjerujem da ćemo tu suradnju još više unaprijediti – izjavio je gradonačelnik Tomašević.

Obilazeći štandove gradonačelnik je uspio napuniti i dvije vrećice i to kako je rekao, prvenstveno medom i različitim bučinim proizvodima.

– To je doista nešto što i sam prepoznajem kao kvalitetne proizvode, a s druge strane želim podržati i direktno OPG-ove. To je oduvijek bila moja politika, a na neki način i filozofija u osobnom životu – rekao je Tomašević.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović naglasio je kako im je uvijek drago ugostiti ljude iz Zagorja i ovu manifestaciju.

– Zagorje će nama uvijek biti u srcu. Znamo da mnogi Zagorci žive i rade u Zagrebu, kao što i mnogi Zagrepčani provode vrijeme u Zagorju i to je sinergija koja neće stati i sigurno će se pretočiti i u poslovni dio, u suradnju između suradnje Krapinsko-zagorske i Grada Zagreba – rekao je Klisović te poručio da će pomagati Zagorju koliko god mogu jer pomažući Zagorju pomažu i Zagrebu.

– To građani Zagreba od nas očekuju i to ćemo i napraviti jer Zagorje i Zagreb su uvijek živjeli zajedno – zaključio je.

www.sjever.hr
14.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.