Now Reading:
Dugogodišnja inicijativa varaždinskog HNS-a korak do realizacije: Pozdravljamo najavu Grada za osnivanjem novog mjesnog odbora!
Full Article 2 minutes read

Dugogodišnja inicijativa varaždinskog HNS-a korak do realizacije: Pozdravljamo najavu Grada za osnivanjem novog mjesnog odbora!

Dugogodišnja inicijativa Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati Grada Varaždina korak je do realizacije. Naime, iz Grada Varaždina u petak su najavili osnivanje novog, 8. mjesnog odbora što je projekt kojeg varaždinski HNS „gura” već duži niz godina. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na veličinu Grada Varaždina i 4. mjesnog odbora koji je s nešto više od 11.000 stanovnika najveći u Gradu, varaždinski HNS niz se godina zalaže za osnivanje novog mjesnog odbora koji bi obuhvaćao dio sadašnjeg 4. s ciljem kvalitetnijeg i aktivnijeg uključivanja građana u javni i politički život Grada.

Pozdravljamo najavu Grada Varaždina o osnivanju novog, 8. mjesnog odbora. Budući da je riječ o projektu varaždinskog HNS-a, drago nam je da će ona konačno uroditi plodom i da Grad prihvaća naše inicijative što je temelj za dobru suradnju. S obzirom da na području 4. mjesnog odbora živi gotovo jednak broj stanovnika kao i u Gradu Ivancu, osnivanje još jednog mjesnog odbora omogućit će građanima aktivnije uključivanje u donošenje odluka koje ih se direktno tiču – rekao je predsjednik HNS-a Grada Varaždina Igor Klopotan.

Područje novog, 8. mjesnog odbora obuhvaćalo bi dijelove dosadašnjeg 4. mjesnog odbora te bi se nalazio između Ulice braće Radić, Vidovečke ulice, Ulice Jurja Križanića i Jalkovečke ulice na sjeveru, Ulice Krešimira Filića na istoku, na jugu željezničke pruge Varaždin – Ivanec te na zapadu granica naselja, tako da uključuje i područje Jalkovečke ulice.

Nakon formiranja novog mjesnog odbora čime bi se izdvojio dio stanovnika iz 4. mjesnog odbora, u sada najvećem varaždinskom mjesnom odboru živjelo bi oko 6.700 ljudi, što je podjednako broju stanovnika u 3. i 5. mjesnom odboru.”

www.sjever.hr
14.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.