Now Reading:
Župan Koren održao prijem za najbolje hrvatske orače Sašu Višaka i Josipa Martinovića
Full Article 3 minutes read

Župan Koren održao prijem za najbolje hrvatske orače Sašu Višaka i Josipa Martinovića

Povodom uspjeha koje su ostvarili na 18. Državnom natjecanju u oranju, koprivničko – križevački župan Darko Koren danas je u prostorima Županijske uprave održao prijem za članove Udruge orača Koprivničko-križevačke županije.

Na natjecanju su snage odmjerili najbolji orači iz cijele Hrvatske, a prvo je mjesto u ukupnom poretku ostvarila upravo Koprivničko – križevačka županija, zahvaljujući vještinama i znanju koje su pokazali naši orači. Saša Višak osvojio je prvo mjesto u kategoriji pluga ravnjaka, a Josip Martinović drugo mjesto u kategoriji pluga premetnjaka.

Župan Koren im je uputio čestitke na tom uspjehu, kao i na prijašnjim uspjesima na natjecanjima oranja kroz koje su promovirali KKŽ. Spomenimo kako je Saša bio prvak Hrvatske četiri puta, prvak Županije devet puta, a nastupio je na svjetskim prvenstvima u Engleskoj, Keniji i SAD-u, gdje je ostvario zapažene rezultate. Josip je prvak Županije bio pet puta, natjecao se kao najmlađi član Udruge, a nastupio je i na državnim natjecanjima.

– Županija dugi niz godina podržava rad i aktivnosti Udruge orača, koja je jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj, a naši su orači na još jednom natjecanju pokazali svoja znanja i vještine i na tome im treba od srca čestitati. Prepoznali smo vrijednost Udruge od samog početka te pomogli članovima u sufinanciranju natjecanja i kupnji natjecateljskih plugova, a nadamo se kako smo time bar malo doprinijeli ovim uspjesima. Pohvaljujem vas na entuzijazmu i predanosti koje ulažete u ovu disciplinu te vam želim još mnogo odličnih rezultata – istaknuo je župan te dodao kako je njegovom Odlukom za Udrugu osigurana novčana nagrada povodom uspjeha orača.

Predsjednik Novotni zahvalio je na prijemu i nagradi te istaknuo kako djeluju od 2007. godine, a cilj im je promicanje natjecanja u oranju te edukacija poljoprivrednika u obradi tla. Županiji je zahvalio na podršci i pomoći u kupnji natjecateljskih plugova, organizaciji natjecanja i drugim aktivnostima, istaknuvši kako smo jedna od rijetkih županija koja na taj način podržava svoje orače.

Uspješni orači Saša Višak i Josip Martinović zahvalili su županu i suradnicima na prijemu, kao i Županiji na kontinuiranoj potpori, što se posebno odnosi na kupnju i održavanje opreme bez koje se ne bi mogli natjecati. Govoreći o državnom natjecanju, kazali su kako je sudjelovalo mnogo odličnih mladih orača, no za njihove odlične rezultate bilo je presudno iskustvo koje grade godinama i podrška svih uključenih. Sljedeće godine u planu je sudjelovanje Saše na svjetskom natjecanju u oranju, a 29. listopada održat će se 2. revijalno natjecanje orača sjeverozapadne Hrvatske.

www.sjever.hr
13.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.