Now Reading:
Odlična suradnja između Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba se nastavlja – dođite na Europski trg i uživajte u okusima i mirisima Zagorja
Full Article 2 minutes read

Odlična suradnja između Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba se nastavlja – dođite na Europski trg i uživajte u okusima i mirisima Zagorja

Na Europskom trgu u Zagrebu je održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno ovogodišnje izdanje manifestacije 100% ZAGORSKO u Zagrebu.

Manifestaciju su predstavili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

-Zagrepčani su najbrojniji gosti u našim toplicama, restoranima i OPG-ovima i ovo je, na neki način, zahvala na turističkoj i gospodarskoj suradnji Zagreba i Krapinsko-zagorske županije – istaknuo je župan Kolar.

Pozivam sve Zagrepčane da posjete sajam na Europskom trgu, trgu koji spaja tradiciju i modernitet, što je dobra metafora za manifestaciju „100% Zagorsko“ kojom je Zagorje zakoračilo u 21. stoljeće – poručio je zamjenik Korlaet.

100% ZAGORSKO se prvi put održava na Europskom trgu u Zagrebu, koji se nalazi odmah pokraj Trga bana Josipa Jelačića – dugogodišnjeg mjesta održavanja ove manifestacije.

Riječ je o manifestaciji prodajno-izložbenog karaktera na kojoj će se izlagati poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Cilj je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brendove.

U ponudi na Europskom trgu naći će se zagorski proizvodi koji su zaštićeni na europskoj razini, kao i bučino ulje, med, medenjaci, zimnica, povrće, voće, rakije i likeri, sirevi, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, proizvodi iz tradicijskih kućnih radinosti… Ove godine u sklopu kulturno umjetničkog programa će svirati „Hands & Voice“ i Barajt band, a najmlađe će zabavljati Krapinski neandertalci – Pleme spiljskog medvjeda

Manifestacija će se održati ovog petka i subote od 8 do 20 sati.

www.sjever.hr / kzz.hr
13.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.