Now Reading:
Gljivarski specijaliteti, bogata ponuda OPG-ova, friško pečeni kesteni i brojna iznenađenja – sve to čeka vas u ivanečkom parku!
Full Article 2 minutes read

Gljivarski specijaliteti, bogata ponuda OPG-ova, friško pečeni kesteni i brojna iznenađenja – sve to čeka vas u ivanečkom parku!

Grad Ivanec, Gljivarsko društvo, Turistička zajednica i Poslovna zona Ivanec pozivaju sve građane i djecu da ove subote dođu u gradski park, na veliku gljivarsku izložbu, 2. mali sajam OPG-ova i brojne prateće sadržaje koji će se odvijati od 12 do 18 sati.

Iz programa izdvajamo izložbu gljiva Gljivarskog društva Ivanec i gostujućih društava, s prikazom gljivarskog bogatstva šuma sjevera Hrvatskedeterminaciju gljiva za što će biti zaduženi ugledni hrvatski mikolozi te promatranje uzoraka gljiva pod mikroskopom u paviljonu u gradskom parku.

Moći ćete kušati i specijalitete iz gljivarskih kotlića Gljivarskog društva Ivanec te izvorni ivanečki specijalitet – kolinjsku juhu Društva Maska Ivanec, kao i brojne domaće delicije za koje će se pobrinuti tamošnje udruge. OPG-ovi će izložiti svoju bogatu ponudu, a uživat će se i u friško pečenim kestenima, moštu i vinu Udruge vinogradara Peharček i Skrajski pajdaši.

Bit će proglašene i najljepše gljivarske košarice i izložbeni kutci, a za najmlađe pripremljena su i neka iznenađenja. Sve će se to odvijati uz dobru glazbu za koju su zaduženi Faringaši iz Prigorca.

– Ako tog dana idete u šumu i uberete gljive u čiju jestivost niste sigurni, donesite ih u park na determinaciju, gdje ćete od stručnjaka dobiti sve informacije – poručuju organizatori uz poziv svima da dođu u subotu u ivanečki gradski park na lijepo jesensko druženje.

www.sjever.hr / ivanec.hr
13.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.