Now Reading:
Dječji tjedan u Bedekovčini obilježen nizom prigodnih predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti
Full Article 3 minutes read

Dječji tjedan u Bedekovčini obilježen nizom prigodnih predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti

Tradicionalna manifestacija posvećena djeci, Dječji tjedan održan je proteklog tjedna i u općini Bedekovčina. Pod motom “Ljubav djeci prije svega” Dječji je tjedan tako bio posvećen igri i zajedničkoj aktivnosti pod nazivom “Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!”

Tom prigodom načelnik Bedekovčine Darko Ban posjetio je prvašiće u OŠ Bedekovčina, PŠ Poznanovec, OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički i PŠ Orehovica. Djeci je zaželio da radosno i bez straha te uz puno uspjeha i lijepih trenutaka uđu u svijet znanja i istaknuo da najviše od svega ne smiju zaboraviti pomagati jedni drugima. Poklonio im je slatkiše i lopte kako bi ih podsjetio da uz učenje uvijek moraju pronaći i vremena za igru i veselje.

Također, uz obilježavanje Dječjeg tjedna, Općina Bedekovčina u suradnji s Općinskom knjižnicom i čitaonicom Bedekovčina te Dječjim vrtićem Bedekovčina pripremila je niz prigodno odabranih predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti u kojima su sudjelovala djeca.

Tako je za djecu bila organizirana predstava “Kraljevna na zrnu graška” u izvedbi Male scene, a održana je u OŠ Bedekovčina i OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Obilježavanju Dječjeg tjedna uključila se i Bedekovčanska udruga mladih kroz organizaciju Likovne radionice za djecu od pet godina na dalje.

Budući da se održao i 14. Susret Gradova i Općina u Rijeci, susretu su prisustvovali dječja općinska načelnica Iva Gorički, njezin zamjenik Florjan Jurenec te voditeljica DOV-a Ljubica Gorički. Susret je sadržavao bogat program uz radionice za djecu i panel za odrasle pod nazivom “Europska prijestolnica kulture jučer, danas, sutra”, a predstavnici Bedekovčine bili su oduševljeni događajem i prostorima koje Rijeka osigurava djeci za aktivnosti.

Isto tako, tijekom Dječjeg tjedna Općinsku knjižnicu i čitaonicu Bedekovčina posjetili su mališani iz Dječjeg vrtića Bedekovčina, a plan je bio urediti kućicu za knjige u dvorištu vrtića te je upotpuniti s novim slikovnicama za daljnju međusobnu razmjenu.

Odgojno-obrazovne skupine Pčelice i Mišeki bili su sakupljači prirodnog blaga u okolnoj šumi, a kojim su potom uljepšali Kućicu za knjige. Kućica za knjige zasjala je novim sjajem jesenjih boja lišća, raznovrsnih plodova, češera, grančica, nove priče su se smjestile u nju, a kao poticaj za istinsko uživanje u šumskoj potrazi poslužile su pjesmice iz knjige “Veseli život u Medinoj šumi”.

U petak su u pratnji svojih odgajateljica došetale “Bubamarice” iz DV Bedekovčina u Općinsku knjižnicu i čitaonicu Bedekovčina. Pojedinoj djeci prostor knjižnice je bio itekako poznat, neki su prvi put ušetali, no sada su svi imali priliku upoznati se s pojmom knjižnice, prostorom i pravilima, vrstama i zanimljivostima knjižnog fonda. Djeca iz vrtića poslušali su priču “Jesen male guske” u izdanju Planet Zoe, a poneki su se uključili u malu radionicu s jesenskim lišćem.

www.sjever.hr
13.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.