Now Reading:
Čakovečki mališani odmjerili snage u sedam disciplina – 1. Vatrogasna olimpijada dječjih vrtića uskoro dobiva i nastavak
Full Article 2 minutes read

Čakovečki mališani odmjerili snage u sedam disciplina – 1. Vatrogasna olimpijada dječjih vrtića uskoro dobiva i nastavak

U organizaciji Vatrogasne sportske udruge Žiškovec, a u suradnji s DVD Žiškovec i VSU Merhatovec uz obilježavanje Dječjeg tjedna održana je 1. Vatrogasna olimpijada dječjih vrtića grada Čakovca.

Natjecanju na nogometnom terenu NK „Dinamo“ Žiškovec, odazvalo se 7 ekipa iz čakovečkih dječjih vrtića Cvrčak i Cipelica sa svojim odgojiteljicama, a mališane je dočekalo ukupno sedam disciplina primjerenih njihovoj dobi. Tako su se okušali u aktivnostima naziva vijci i matice, kuglana, bacanje loptice za badminton, bacanje novčića, slalom, kanta s vodom i bacanje kugle.

Sve prisutne vrtićarce, odgojitelje, predstavnike vrtića i roditelje, pozdravila je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je djeci zaželjela puno sreće na olimpijadi te da od čakovečkih vatrogasaca nauče kako biti vrijedan, hrabar i odgovoran, dok je Radovan Zadravec, predsjednik udruge domaćina naglasio važnost natjecanja poput ovih za djecu.

-Organizirali smo prvu olimpijadu za dječje vrtiće kako bi oni na ovakav način pobliže stekli znanja o vatrogasnom pozivu, ali i upoznali djelatnosti te sportske aktivnosti vatrogasaca. Ovaj projekt sufinanciran je iz proračuna Grada Čakovca za Vijeće Mjesnog odbora i Zajednice sportskih udruga grada Čakovca te im ovim putem na tome zahvaljujem – rekao je Zadravec.

S 204 bodova najbolje su bile Zvjezdice, nakon njih s 194 drugo mjesto je uzela Vjeverica, 3. su bile Stonoge s 5 bodova manje, dok su se od 4. do 7. mjesta redom plasirale ekipe Maslačak, Cipelica, Cvrčak i Krijesnice. Svi sudionici nagrađeni su medaljama i majicama te promotivnim materijalima Hrvatske vatrogasne zajednice te je već najavljeno kako je nakon uspješne prve olimpijade u planu i nastavak projekta, u svibnju 2023. godine povodom mjeseca zaštite od požara.

www.sjever.hr / cakovec.hr
13.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.