Now Reading:
U Varaždinskim Toplicama ne staje se s radovima: nakon javne rasvjete, u Dugoj ulici uređuje se i nogostup
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskim Toplicama ne staje se s radovima: nakon javne rasvjete, u Dugoj ulici uređuje se i nogostup

Da je Grad Varaždinske Toplice jedno veliko gradilište, potvrđeno je još jednom prošlog tjedna početkom radova na uređenju nogostupa u Dugoj ulici. Nakon što su ljetos u ovoj ulici u Varaždinskim Toplicama izvedeni radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže i izgradnji javne rasvjete, Grad s uređenjem nogostupa nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na svom području.

S obzirom da su radovi na uređenju nogostupa u Dugoj ulici već prije najavljeni, gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je kako ovim projektom još jednom dokazuju da Grad ispunjava obećano i ulaže u komunalnu i prometnu infrastrukturu na cijelom svom području.

-S obzirom da je riječ o prometnoj ulici kojom svakog dana prolazi velik broj vozila i pješaka, među njima i onih najmlađih, ovo je važan projekt kojim nastavljamo podizati sigurnost na području Grada. Cilj nam je da svi naši građani, a posebno najmlađi stanovnici Varaždinskih Toplica budu sigurni u prometu što ćemo im uređenjem nogostupa i izgradnjom javne rasvjete, kojom smo postigli i veću energetsku učinkovitost, i omogućiti – rekla je gradonačelnica Ratković.

Radove vrijedne gotovo 270.000 kuna s PDV-om izvodit će tvrtka Forum Toplice d.o.o. s čijom je direktoricom Martinom Žnidar, gradonačelnica Ratković krajem rujna potpisala ugovor o izvođenju.

Spomenimo i kako je sredinom srpnja za daljnje ulaganje u prometnu infrastrukturu, u Varaždinske Toplice stigla i potpora Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 100.000 kuna što je Gradu dodatan vjetar u leđa za realizaciju projekata koji za cilj imaju povećanje kvalitete života svih stanovnika.

-Uređenje nogostupa u Dugoj ulici bilo je neophodno zbog čega smo prionuli poslu te će do kraja godine svi sudionici u prometu biti sigurniji. S uređenjem komunalne i prometne infrastrukture na području Grada nastavljamo i dalje, prema planu i sukladno svojim proračunskim mogućnostima, kako bismo svim građanima osigurali kvalitetnije uvjete za život – zaključila je Ratković.

www.sjever.hr
12.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.