Now Reading:
Protiv ravnatelja čakovečke škole pokrenuta istraga zbog nesreće s dvojicom ozlijeđenih radnika
Full Article 1 minutes read

Protiv ravnatelja čakovečke škole pokrenuta istraga zbog nesreće s dvojicom ozlijeđenih radnika

Kako navodi DORH, Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana i škole zbog osnovane sumnje na počinjenje teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti.

Radi se o nesreći u čakovečkoj osnovnoj školi, a prema izvješću DORH-a, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 65-godišnjak kao ravnatelj javne ustanove 18. listopada 2021. prilikom obavljanja radova montaže na zidovima i stropu u dvorani propustio osigurati da pokretna tipska metalna skela, na kojoj su radove obavljali 51-godišnjak i 63-godišnjak, bude primjereno statički osigurana te da zaštitna ograda skele bude pravilno postavljena, a propustio je i radnicima osigurati zaštitne kacige i zaštitne pojaseve.

Okrivljeni 55-godišnji zaposlenik škole je pak tijekom obavljanja radova prislonio skelu s dvojicom radnika na spušteni pregradni zid dvorane, a potom na upravljačkom ormaru pokrenuo podizanje pregradnog zida i spuštenih koševa pa je došlo do prevrtanja skele i pada radnika na tlo.

U nesreći je 51-godišnjak zadobio teške ozljede (potres mozga, prijelom čeljusti i iščašenje zgloba), a 63-godišnjak osobito teške ozljede (višestruke ozljede mozga s moždanom komom, prijelom kralježaka).

www.sjever.hr
12.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.