Now Reading:
Predstavljena nova knjiga međimurskog i hrvatskog karate majstora Vlade Bošnjaka
Full Article 2 minutes read

Predstavljena nova knjiga međimurskog i hrvatskog karate majstora Vlade Bošnjaka

Nova knjiga međimurskog i hrvatskog karate majstora te čelnika najdugovječnijeg karate kluba Globus, Vlade Bošnjaka “20-ogodišnje druženje sa šampionima” predstavljena je u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja. Kako je spomenuo i sam autor, knjiga je posvećena svim reprezentativcima Hrvatske i Slovenije koji su prošli kroz nacionalne selekcije u njegovom dvadesetogodišnjem selektiranju i treniranju.

Vlado Bošnjak je u svojoj knjizi na 280 stranica i s više od stotinu fotografija dokumentirao i od zaborava sačuvao zaljubljenike u karate koji su postali dio zlatne ere u povijesti karatea.

– Značaj knjige je velik, u knjizi je opisan teški put naših karatistica i karatista, koji su osvajali medalje u vrijeme kada za Hrvatsku nitko nije čuo. Bio je to težak put, no sve je to utjecalo na današnji razvoj i popularizaciju karatea u cijeloj Hrvatskoj – rekao je Vlado Bošnjak.

– Šampione ne grade obični ljudi. Ova knjiga struja je svijesti koja obuhvaća razdoblje od dvadeset godina u kojima je Vlado bio izbornik i trener hrvatske i slovenske reprezentacije. Za tog čovjeka ne postoji mjesto koje se zove Predaleko. Odustajanje jednostavno nije opcija, takav modus operandi doveo me kasnije do osvajanja svjetskog zlata, a njega do izbornika s riznicom od 26 europskih i svjetskih medalja u borbama u gotovo svim kategorijama – napisala je Petra Naranđa u predgovoru.

Promociji knjige uz uvažene goste iz sporta i karatea, nazočili su međimurski župan Matija Posavec, predsjednik gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga te predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek koji je istaknuo kako u Hrvatskom karate savezu nedostaje stručna literatura koja u svojem sadržaju govori o povijesti karate sporta.

Međimurje kao Europska regija sporta ponosi se s uspjehom svih naših sportaša, a posebno karatistima koji zbog svih osvojenih medalja odlično promoviraju svoj kraj i Međimurje.

– Karate je težak sport, izuzetno smo ponosni na svaku medalju i svako vaše sudjelovanje na natjecanju. Čestitam Vladi Bošnjaku na iznimno uspješnoj svjetskoj karijeri u karateu, kao i na knjizi koju ostavlja u nasljeđe budućim generacijama – rekao je župan Posavec.

www.sjever.hr
12.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.