Now Reading:
Međimurski karate majstor Vlado Bošnjak predstavio svoju novu knjigu – podržao ga i župan Posavec
Full Article 3 minutes read

Međimurski karate majstor Vlado Bošnjak predstavio svoju novu knjigu – podržao ga i župan Posavec

Nova knjiga međimurskog i hrvatskog karate majstora te čelnika najdugovječnijeg karate kluba Globus, Vlade Bošnjaka „20-godišnje druženje sa šampionima“ predstavljena je u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja. Kako je spomenuo i sam autor, knjiga je posvećena svim reprezentativcima Hrvatske i Slovenije koji su prošli kroz nacionalne selekcije u njegovom dvadesetogodišnjem selektiranju i treniranju.

Vlado Bošnjak je u svojoj knjizi na 280 stranica i s više od stotinu fotografija dokumentirao i od zaborava sačuvao zaljubljenike u karate koji su postali dio zlatne ere u povijesti karatea.

-Značaj knjige je velik, u knjizi je opisan teški put naših karatistica i karatista, koji su osvajali medalje u vrijeme kada za Hrvatsku nitko nije čuo. Bio je to težak put, no sve je to utjecalo na današnji razvoj i popularizaciju karatea u cijeloj Hrvatskoj – rekao je Bošnjak, autor knjige.

Šampione ne grade obični ljudi. Ova knjiga struja je svijesti koja obuhvaća razdoblje od dvadeset godina u kojima je Vlado bio izbornik i trener hrvatske i slovenske reprezentacije. Za tog čovjeka ne postoji mjesto koje se zove Predaleko. Odustajanje jednostavno nije opcija, takav modus operandi doveo me kasnije do osvajanja svjetskog zlata, a njega do izbornika s riznicom od 26 europskih i svjetskih medalja u borbama u gotovo svim kategorijama – napisala je Petra Naranđa u predgovoru.

Promociji knjige uz uvažene goste iz sporta i karatea, nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga te predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek koji je istaknuo kako u Hrvatskom karate savezu nedostaje stručna literatura koja u svojem sadržaju govori o povijesti karate sporta.

-Zahvaljujem se Vladi Bošnjaku koji je studiozno zapisivao podatke kako bi nas ovom knjigom podsjetio na najveće uspjehe karate sporta. Vlado, ne samo da ih je zabilježio tekstovima, nego je u njima i sudjelovao. Iskrene čestitke što je i na ovakav način doprinio karate sportu u Hrvatskoj – rekao je Cipek.

Međimurje kao Europska regija sporta ponosi se s uspjehom svih svojih sportaša, a posebno karatistima koji zbog svih osvojenih medalja odlično promoviraju svoj kraj i Međimurje.

-Karate je težak sport, izuzetno smo ponosni na svaku medalju i svako vaše sudjelovanje na natjecanju. Čestitam Vladi Bošnjaku na iznimno uspješnoj svjetskoj karijeri u karateu, kao i na knjizi koju ostavlja u nasljeđe budućim generacijama – rekao je župan Posavec.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
12.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.