Now Reading:
Hajduk stigao u podravski Cvetkovec i uz pet pogodaka prošao dalje u Hrvatskom kupu
Full Article 2 minutes read

Hajduk stigao u podravski Cvetkovec i uz pet pogodaka prošao dalje u Hrvatskom kupu

Iako rezultat nije na strani domaćina, što se uostalom i očekivalo, podravsko mjesto Cvetkovec doživjelo je možda i najveći sportski događaj u svojoj povijesti.

Mjesto sa nešto manje od 200 stanovnika svjedočilo je utakmici između NK Tehničara i NK Hajduka u 1/16 finala Hrvatskog kupa.

Nakon 90 minuta nogometaši Hajduka vrlo su uvjerljivo, s 5:1, slavili na gostovanju kod petoligaša Tehničara i plasirali se u osminu finala hrvatskog Kupa.

Prvi pogodak na utakmici bio je autogol Saše Vukonića u 7-oj minuti. Dvostruki strijelac u 23. i 25. minuti za Hajduk bio je Jan Mlakar. Josip Vuković povioso je na 4:0 u 61. dok je pet pogodak za Hajduk postigao Ivan Šarić u 65. minuti.

Počasan pogodak za domaćine djelo je Tomislav Hudaka koji je u 69. minuti iskoristio jedanaesterac.

Utakmica je imala i poseban trenutak. Od aktivnog nogometa oprostila se ikona HNL-a i nekadašnji igrač Hajduka, Kruno Lovrek koji je od prve minute nastupio protiv bijelih u ulozi ulozi pomoćnog trenera i igrača. Lovrek je teren napustio u 19. minuti. Hajdukov stoper Stefan Simić uručio mu je uokviren dres Bijelih s brojem 19 i njegovim imenom.

Normalno, nakon utakmice uslijedila je velika fešta jer ipak Cvetkovec je doživio svoj najveći sportski događaj.

www.sjever.hr Foto : FB Valentino Šajković, NK Tehničar Cvetkovec 12.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.