Now Reading:
Zagorski HNS donacijom obilježio Svjetski dan zaštite životinja
Full Article 2 minutes read

Zagorski HNS donacijom obilježio Svjetski dan zaštite životinja

S ciljem podizanja svijesti o zaštiti napuštenih životinja i njihovoj skrbi, članice i članovi zagorskog HNS-a i ove su se godine uključili u obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja i to kroz akciju prikupljanja donacija za pomoć radu skloništu za životinje Luč Zagorja. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

„HNS-ovke i HNS-ovci prikupili su hranu za životinje te prostirke i pokrivače. Uz pružanje podrške vodstvu i volonterima skloništa, donaciju su uručili predsjednik ŽO HNS-a KZŽ Robert Šplajt i županijski vijećnik HNS-a KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek.

-Ovom akcijom željeli smo potaknuti članice i članove HNS-a, ali i sve ostale naše sugrađane na društvenu odgovornost i aktivizam u zajednici, posebno kad je riječ o zaštiti i pomoći onima kojima je ona potrebna, a u ovom slučaju to su napuštene životinje – Istaknuo je ovom prilikom predsjednik Županijske organizacije HNS-a Robert Šplajt.

Predaju donacije podržao je i županijski vijećnik HNS-a Anđelko Ferek-Jambrek koji je pozvao građane da posjete sklonište za životinje Luč Zagorja i podrže njihov rad.

-Sve dok postoje napuštene životinje, njihovo udomljavanje trebalo bi biti prioritet, stoga mi u HNS-u apeliramo na naše sugrađane da upravo pri nabavi kućnog ljubimca kao prvu opciju razmotre udomljavnje – poručio je županijski vijećnik Anđelko Ferek-Jambrek.

Članice i članovi HNS-a do kraja godine planiraju organizirati još jednu akciju prikupljanja hrane i potrepština za sklonište te pozivaju sve da im se u tome priključe.”

www.sjever.hr
11.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.