Now Reading:
U Općini Trnovec Bartolovečki uskoro će niknuti novi dječji vrtić, a mještani će dobiti dugoočekivani objekt – prijeko potreban Kulturni centar
Full Article 3 minutes read

U Općini Trnovec Bartolovečki uskoro će niknuti novi dječji vrtić, a mještani će dobiti dugoočekivani objekt – prijeko potreban Kulturni centar

Iako je proračun Općine Trnovec Bartolovečki donesen tek krajem ožujka ove godine, a na snagu je stupio s 1. travnja, projekti na području Općine u punom su zamahu. Naime, odmah po donošenju proračuna, vodstvo Općine krenulo je s prikupljanjem dokumentacije za provedbu projekata, a jedan od najvažnijih je izgradnja novog dječjeg vrtića primjerenog današnjim standardima i sigurnom i ugodnom boravku najmlađih mještana Trnovca Bartolovečkog.

Kako je pojasnila načelnica Verica Vitković, u prvih šest mjeseci realizacija projekata odnosila se samo na pripremu dokumentacije, a za jednu od najznačajnijih i najvećih investicija na području Općine Trnovec Bartolovečki – izgradnju novog vrtića u naselju Trnovec u tijeku je prikupljanje dokumentacije potrebne za ishođenje građevinske dozvole.

-Radi se o budućem općinskom vrtiću kojeg smo prijavili na natječaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti što nam je bila prilika da osiguramo sredstva koja mi u svom proračunu nemamo dovoljno – rekla je Vitković.

Općina u projekt izgradnje novog dječjeg vrtića ide zato što postojeći objekt ne udovoljava današnjim standardima. Naime, kako je objasnila načelnica Vitković, prema stručnom mišljenju građevinara, projektanata, arhitekata i statičara, trenutni objekt ne zadovoljava standarde, a iznutra je truli.

-Budući da se radi o drvenom montažnom objektu koji je star 47 godina, u njemu nemamo što adaptirati, a posljednjih 5-10 godina unutar objekta radili su se samo kozmetički popravci. Sama dogradnja vrtića nije izgledna jer ne znamo gdje bi svu našu djecu smjestili i naprosto smo prisiljeni ići u projekt izgradnje novog dječjeg vrtića. Želimo našoj djeci najbolje, da budu smješteni u objekt koji je primjeren današnjim standardima i koji zadovoljava sve uvjete – poručila je načelnica Vitković.

Spomenimo i kako je trenutno u tijeku izrada glavnog projekta i priprema dokumentacije potrebne za ishođenje građevinske dozvole. Iz Općine očekuju da će zahtjev za izdavanje građevinske dozvole predati kroz nekoliko dana.

Uz ovu vrijednu investiciju, mještani će uskoro dobiti dugoočekivani i prijeko potreban objekt – novi Kulturni centar. Naime, na području jedne od najvećih općina u Varaždinskoj županiji i naselja Trnovec, najvećeg u Općini trenutno se ne nalazi niti jedan objekt društvene namjene koji je Općini Trnovec Bartolovečki neophodan.

-Mi nemamo gdje održati bilo kakvu kulturnu manifestaciju ili društveni događaj. U razgovorima s ministrom i glavnim tajnikom Ministarstva regionalnog razvoja dobili smo informaciju da će natječaji za ovu vrstu objekata biti raspisani početkom iduće godine – kazala je Vitković te dodala kako Općina trenutno intenzivno radi na ishođenju dokumentacije kako bi bila spremna za prijavu na natječaj.

sjever.hr
11.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.