Now Reading:
U Čakovcu otvoren 25. Assitej – U šest dana čak 12 predstava za djecu i mlade
Full Article 1 minutes read

U Čakovcu otvoren 25. Assitej – U šest dana čak 12 predstava za djecu i mlade

U čakovečkom Centru za kulturu, a u društvu međimurskih osnovnoškolaca gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini svečano je otvorila 25. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej. Radi se o jednoj od vodećih kazališnih manifestacija u Hrvatskoj koja se već 22. godinu zaredom uspješno održava u Čakovcu te je u tom periodu okupila više od 100 tisuća djece i mladih.

– Kazalište je prozor u svijet, ali i način na koji se djeca i mladi uče kreativnosti i toleranciji te pripremaju za život. Mi smo grad prijatelj djece, a ova smotra važan je kotačić u cijelom tom mehanizmu koji našoj djeci omoguće sadržaje i aktivnosti zbog kojih će sutra biti uspješni članovi ovog društva – rekla je gradonačelnica Cividini.

Dodala je i kako joj je drago da će međimurskoj djeci i mladima na raspolaganju biti jedan vrhunski program predstava, a ujedno će imati mogućnost i sami ocjenjivati viđeno, pošto je oformljen dječji žiri.

Na manifestaciji će se sa svojom predstavom “Plavo sunce na žutom nebu” predstaviti i Kazališna družina Pinklec, Centar za kulturu Čakovec u petak, 14.10. s početkom u 16 sati.

www.sjever.hr
11.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.