Now Reading:
Totalno pijan i bez vozačke skrivio nesreću i pobjegao – mladić uhićen i pušten, ali mu se „smiješi” ogromna novčana kazna
Full Article 1 minutes read

Totalno pijan i bez vozačke skrivio nesreću i pobjegao – mladić uhićen i pušten, ali mu se „smiješi” ogromna novčana kazna

U nedjelju, 9. listopada oko 15.30 sati u Črncu Biškupečkom, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, priopćila je PU varaždinska.

Mladić u dobi od 25 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.31 g/kg te nakon izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole zbog prikupljena 24 negativna prekršajna boda u razdoblju od dvije godine.
Zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i osobinama ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio s ceste gdje je udario u žičanu dvorišnu ogradu.

Nakon prometne nesreće, nije vlasniku oštećene ograde ostavio svoje podatke, već je napustio mjesto događaja. Naknadno je pronađen po policijskim službenicima, uhićen i doveden u Policijsku postaju. Uz optužni prijedlog doveden je sutkinji prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, s prijedlogom određivanja zadržavanja u trajanju do 15 dana. Međutim, nakon saslušanja, sutkinja ga je pustila na slobodu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 49 000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana.

sjever.hr
11.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.