Now Reading:
Rukomet se vraća u varaždinsku Arenu, Kauboji sutra odmjeravaju snage s Grcima – požurite po svoju ulaznicu!
Full Article 3 minutes read

Rukomet se vraća u varaždinsku Arenu, Kauboji sutra odmjeravaju snage s Grcima – požurite po svoju ulaznicu!

U varaždinskoj Areni najavljena je sutrašnja kvalifikacijska rukometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Grčke za EURO 2024. koja će se odigrati u sutra u 18 sati.

Gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj rekao je kako je Grad Varaždin ponosni domaćin hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji.

-Nakon Finske i zadnje utakmice prije šest mjeseci koju je naša reprezentacija imala ovdje u Varaždinu drago mi je što ovaj ciklus utakmica s Grčkom kreću upravo u Varaždinu – rekao je Bosilj i dodao kako je Varaždin prvi grad koji je organizirao prvu rukometnu utakmicu u Hrvatskoj još 1930. godine.

Gradonačelnik je pozvao sve sugrađane na utakmicu rekavši kako još uvijek ima u ulaznica u prodaji te ih pozvao da dođu što ranije kako bi se spriječile gužve na prilaznim cestama i parkiralištu jer će dvorana biti otvorena već od 16. 30 sati.

Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije ističe kako Varaždin pamte samo po dobrom i kako očekuje punu dvoranu.

-Upravo su naši navijači razlog zašto treniramo i zašto se ovo sve radi. Dečki su maksimalno spremni i nakon šest mjeseci jedva čekaju da krenu utakmice. Još jednom bih pozvao sve navijače da nas podrže i da dvorana opet bude ispunjena – poručio je izbornik dodavši kako je ova utakmica vrlo bitna, a Grčka nezgodan protivnik.

– Na nama je da se uspijemo još danas malo uigrati i dogovoriti kako bi sutra spremni dočekali Grke – zaključio je.

Njegov pomoćnik iz stručnog stožera Ivano Balić naglasio je kako su svi igrači dobro pripremljeni za utakmicu.

-Grčka reprezentacija je dobra, igraju dosta brzo i imaju dobrih igrača, ali naši igrači su spremni i trebaju igrati onako kako izbornik zahtijeva i to će nam donijeti rezultate – kratko je poručio Balić.

Vrataru Marinu Šegi zadovoljstvo je igrati u Varaždinu, jer se ovdje, kako ističe, osjećaju odlično.

– Imamo još nekoliko treninga da se uštimamo, a sutra krećemo po pobjedu. Osim Grčke tu je i Belgija, ali moramo usmjeriti koncentraciju na utakmicu koja nam dolazi – rekao je Šego.

Direktor marketinga HRS-a Silvije Njirić ističe kako su s Gradom Varaždinom dogovorili i organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu 2023. godine koje se igra u formatu 32 ekipe, a jedan od gradova domaćina uz Koprivnici, Rijeku i Opatiju bit će i Grad Varaždin.

– Kruna svega je organizacija Svjetskog prvenstva seniora koje se igra 2025. godine i domaćin će, također, biti Grad Varaždin uz Dubrovnik, Split, Poreč i Zagreb – zaključio je.

abrkic/sjever.hr
11.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.