Now Reading:
Prognostičari upozoravaju: Jutarnja magla i oblaci mogu prerasti i u grmljavinska nevremena!
Full Article 2 minutes read

Prognostičari upozoravaju: Jutarnja magla i oblaci mogu prerasti i u grmljavinska nevremena!

Prema prognozi DHMZ-a, u većini krajeva bit će djelomice sunčano uz prolazno povećanu naoblaku iz koje lokalno može pasti malo kiše.

Oblačnije će biti u Dalmaciji gdje je kiša vjerojatnija pojava, a još u noći i ujutro na jugu će biti izraženih pljuskova s grmljavinom uz mogućnost grmljavinskog nevremena. Ujutro je u nizinama i kotlinama unutrašnjosti moguća lokalna magla.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu umjerena bura, pod Velebitom navečer jaka, te sjeverozapadni vjetar, a na jugu još u prvom dijelu dana jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna od 16 do 20 na kopnu te od 20 do 25 °C duž obale.

Južina i atmosferske nestabilnosti uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike na krajnjem jugu zemlje, izraženije u prvom dijelu dana. Meteoropati se mogu žaliti na umor i glavobolju, a tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane vremenskim utjecajem. U unutrašnjosti zemlje jutarnja magla može predstavljati problem srčanim i plućnim bolesnicima. Stoga će na području većeg dijela unutrašnjosti, uz prolaznu naoblaku ali i sunčana razdoblja, tijekom dana prevladavati razmjerno povoljne biometeorološke prilike. Najpovoljnije biometeorološke prilike očekuju se na području sjevernog i srednjeg Jadrana.

www.sjever.hr / DHMZ
11.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.