Now Reading:
Jednosmjenska nastava ivanečkim je osnovnoškolcima glavni prioritet – potreba za dogradnjom škole zasjenila ostale prijedloge i želje
Full Article 2 minutes read

Jednosmjenska nastava ivanečkim je osnovnoškolcima glavni prioritet – potreba za dogradnjom škole zasjenila ostale prijedloge i želje

Petnaestak učenika Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu s pedagoginjom Vesnom Vitez i defektologinjom Ivom Kelemen u ponedjeljak su, u povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, u Gradskoj vijećnici bili gosti gradonačelnika Milorada Batinića.

S obzirom na to da im je jedna od zadanih tema u školi bila „Da sam gradonačelnik“, učenici petih i šestih razreda gradonačelnika su izvijestili što bi oni u takvoj poziciji napravili i ostvarili za svoj grad.

Uz želje kao što su gradnja bazena, otvaranje McDonald’s restorana, novih shopping centara, adrenalinskog parka, staze kroz šumu za bicikliste i motocikliste pa čak i gradskog ZOO-a, većina učenika ipak je prednost dala puno realnijim stvarima – dogradnji škole i nastavi u jednoj smjeni, dogradnji vrtića te uređenju središnjeg gradskog trga.

Osobito zanimljive dječje ideje bile su i gradnja mini golf igrališta, postavljanje solarnih klupa u parku, novi prostori za potrebe Glazbene škole, ali i humanitarne akcije za siromašne sugrađane te akcije usmjerene brizi o napuštenim životinjama.

S obzirom na to da je učenik 6. razreda Patrik Gotal izrazio ambiciju da jednog dana postane gradonačelnik, čelni čovjek Grada pozvao ga je da zajedno sjednu na čelo stola, pa su tako dva gradonačelnika razgovarala o ozbiljnim stvarima. Primjerice, pošto se ne može sve napraviti u jednoj godini, jer Grad toliko novca nema, kojim projektima onda dati prioritet. Bilo je riječi i o tome zašto Grad ne može graditi i otvarati hotele i trgovačke centre i zbog čega, iako bi htio, ne može urediti Ivanečka jezera ili vojni objekt na Ivančici.

Učenici su sa sobom donijeli i velike plakate na koje su ispisali svoje želje i prijedloge, iz kojih proizlazi da su djeca itekako zainteresirana da njihov grad bude još ljepši i ugodniji za život, igru i bezbrižno odrastanje. Također, vidi se da pažljivo prate novosti iz društvenog i sportskog života grada, a u tom kontekstu i gradnju skate i biciklističkog parka, koji ih već sada jako veseli.

www.sjever.hr / ivanec.hr
11.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.