Now Reading:
Udomiteljice iz Koprivničko-križevačke županije dobile nagrade za životno djelo i iznimna postignuća, Đurđija Posavec udomiteljica godine!
Full Article 1 minutes read

Udomiteljice iz Koprivničko-križevačke županije dobile nagrade za životno djelo i iznimna postignuća, Đurđija Posavec udomiteljica godine!

U Zagrebu je održana svečana dodjela nagrada udomiteljima za uspjehe u području udomiteljstva u 2022. godini, koju je organiziralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Nagrade su se dodijelile u dvije kategorije: godišnja nagrada i nagrada za životno djelo.

S područja Koprivničko-križevačke županije tri su udomiteljice primile nagrade – dvije koje pripadaju području Centra za socijalnu skrb Đurđevac te jedna s područja Centra za socijalnu skrb Koprivnica. Nagradu za udomitelja godine dobila je udomiteljica Đurđija Posavec iz Podravskih Sesveta, nagradu za životno djelo udomiteljica Mara Štrunjak iz Kozarevca, a Renata Belec iz Koprivnice nagradu za iznimna postignuća u radu.

Priznanja udomiteljima uručio je ministar Marin Piletić, naglasivši njihovu dugogodišnju predanost, trud i zalaganje u brizi o osobama kojima je potrebna pomoć. Također je naglasio kako je udomiteljstvo jedan od ključnih mehanizama da djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi imaju kvalitetniju skrb i odrastanje te kako je donesenim Zakonom o udomiteljstvu, omogućeno obavljanje standardnog udomiteljstva kao zanimanja čime je udomiteljima po prvi puta osigurana dvostruko veća naknada za rad te mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

www.sjever.hr / kckzz.hr
10.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.