Now Reading:
Obnova Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec ide prema planu, do kraja studenog najmlađi pacijenti dobivaju kvalitetnije uvjete u zdravstvenoj skrbi
Full Article 2 minutes read

Obnova Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec ide prema planu, do kraja studenog najmlađi pacijenti dobivaju kvalitetnije uvjete u zdravstvenoj skrbi

Nakon što je u srpnju ove godine potpisan ugovor o rekonstrukciji Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec i pedijatrije s dnevnom bolnicom, o tome kako napreduju radovi i hoće li sve biti završeno na vrijeme, u ponedjeljak su se obilaskom Odjela i radova uvjerili župan Međimurske županije Matija Posavec i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Igor Šegović.

Projektom vrijednim 4,33 milijuna kuna obuhvaćeni su građevinski, strojarski i elektroinstalaterski radovi, a u tijeku je priprema podova za postavljanje glazure kao i postavljanje podnih i zidnih obloga.

Odjel pedijatrije tako će, osim obnovljenih ambulanti, dobiti i nove moderne sobe za pacijente, više sanitarnih čvorova, novu rasvjetu i grijanje, nove čekaonice te će se poboljšati prostorije za zaposlenike odjela, a Odjel dobiva i moderne prostore za dnevnu terapijsku bolnicu.

Unatoč tome što je zgrada bolnice obuhvaćena i energetskom obnovom vanjske ovojnice i ostalom rekonstrukcijom, dobrom organizacijom nema zastoja u radovima, već ona napreduje više od očekivanog te je završetak radova predviđen do kraja studenog, rekla je glavna sestra Odjela pedijatrije Dijana Farkaš.

Jedan od zahtjevnijih radova na Odjelu bit će obnova balkona, s obzirom na to da se radi o dječjem odjelu pa je potrebna dodatna zaštita.

U hodniku Odjela vidljiva je vizura budućeg prostora za terapijsku dnevnu bolnicu, koju odjel pedijatrije do sada nije imalo. Terapijsku dnevnu bolnicu koristit će pacijenti koji će nakon bolničkog liječenja ili u sklopu dnevne bolnice dolaziti na terapiju, a ovom  rekonstrukcijom sestrama će biti olakšan nadzor djece u dnevnoj bolnici.

Osim obnove Odjela Pedijatrije, u krugu Županijske bolnice Čakovec u tijeku su radovi na energetskoj obnovi četiri zgrade te radovi na dogradnji zgrade Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
10.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.