Now Reading:
KONAČNO! Počelo uređenje trga u Habdelićevoj ulici u Varaždinu – umjesto parkirališta, drveće, fontana, klupice…
Full Article 2 minutes read

KONAČNO! Počelo uređenje trga u Habdelićevoj ulici u Varaždinu – umjesto parkirališta, drveće, fontana, klupice…

U Habdelićevoj ulici u Varaždinu u ponedjeljak su gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković prisustvovali otvaranju gradilišta i početku radova na uređenju trga.

Postavljanju table kojom se označava početak radova na prostoru između palače Zakmardy i Šetališta Vatroslava Jagića prisustvovali su i pročelnik Vlado Podbrežnički, viša stručna savjetnica Martina Cesar Kelemen i predstavnici izvođača radova, tvrtke Vodogradnja d.o.o.

Na tom prostoru, koji će slijedeća četiri mjeseca biti zatvoren za pješake zbog izvođenja radova, održana je i konferencija za novinare.

-Konačno počinje uređenje ovog prostora koji je postao divlje parkiralište u centru grada. Sada ćemo ga urediti sukladno projektu iz 2017. godine kada je na natječaju pobijedio projekt tvrtke BIRO Space Society  d.o.o. iz Zagreba. U dogovoru s njima napravljene su određene izmjene kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji na ovom prostoru – rekao je gradonačelnik i dodao da će za uređenje trga biti korišteni materijali u skladu sa svim zahtjevima konzervatorskog zavoda te da će na trgu biti fontana koja će se po potrebi moći zatvoriti kako bi se na trgu mogli odvijati i drugi sadržaji.

-Bit će tu i klupice, a posadit će se i dva drveta da se dodatno ozeleni ovaj prostor. Mislim da će Varaždin dobiti jedan novi, funkcionalni trg koji će povezivati obližnje dječje igralište iza katedrale i Šetalište Vatroslava Jagića na jedan primjereni način – zaključio je gradonačelnik.

Arheološki nadzor provodit će Gradski muzej Varaždin a ugovoreni iznos vrijednosti radova je 3 milijuna kuna bez uračunatog PDV-a.

sjever.hr
10.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.