Now Reading:
Bosilj odgovorio na optužbe svog prethodnika: Jako me dirnula njegova briga za dobrobit Varaždina, vidi se što je napravio u zadnjih dvadesetak godina
Full Article 3 minutes read

Bosilj odgovorio na optužbe svog prethodnika: Jako me dirnula njegova briga za dobrobit Varaždina, vidi se što je napravio u zadnjih dvadesetak godina

Nezavisna lista Ivana Čehoka održala je konferenciju za medije na koju su gradsku upravu optužili za kadrovski kolaps u partnerstvu s Budimo grad.

Čehok ističe kako gradonačelnik Neven Bosilj nema nikakav autoritet i ne može raditi s djelatnicima i službenicima gradske uprave te kako je Grad u organizacijskom, kadrovskom i projektnom kolapsu.

– Informacija da je gospođa dovedena iz Međimurske županije preko noći, drugi dan po preuzimanju vlasti podnijela ostavku i traži razrješenje, a dovedena je kao spasiteljica, pa i činjenice o kojoj govori Bosilj da se više nitko ne javlja na natječaj i da je u Gradu zaposleno jako puno isluženih SDP-ovaca. Ne mogu voditi Grad u smislu razvoja, privlačenja EU i državnog novca i fondova, potvrđuje i objašnjava zašto nemamo ni jedan novi projekt iz EU fonda – nastavio je Čehok.

Dodaje kako je najgore što će propasti projekti koje su oni ostavili gotove poput sortirnice.

-I dalje ne mogu vjerovati da su Budimo grad, HDZ i SDP digli ruku za 4,5 milijuna kuna bez ijednog dokumenta. Dakle vijećnici su glasali na osnovu povjerenja u Bosilja koji sam priznaje da su ljudi tamo napravili krimen, dakle optužuje ih i sumnjiči za kriminal – govori Čehok opominjući kako će jednako tako biti i s reciklažnim dvorištem, jer kako navodi, taj projekt već sada zapinje i neće se stići napraviti te će radi toga uslijediti penalizacija, i u sortirnici u reciklažnom.

-Mi smo one žute i plave spremnike uzeli i moramo ih koristiti sljedećih pet godina. Bosiljeva ideja da te spremnike makne i postavi polupodzemne nisu dobri za Varaždin, što će se ubrzo vidjet. Mi smo te spremnike trebali koristiti do 2025. godine, a osim ovog organizacijskog i kadrovskog kolapsa Bosilj više ni ne zna što potpisuje – opominje.

Čehok ga je prozvao i da je potpisana nagodba različita od onog što je vijeće usvojilo ističući kako to govori da „taj čovjek zapravo ne nadzire i ne može provjeravati rad svojih suradnika”.

-Nagodbu su pregledali odvjetnici jedne i druge strane i nisu uspjeli pronaći nikakvu razliku. Samo ćemo sada imati dodatne troškove odvjetničkih provjera s jedne i s druge strane nagodbe. Nek veli kaj je u toj nagodbi drugačije, mislim da je to apsolutno neozbiljno s njegove strane – odgovorio je Bosilj pa se osvrnuo na tvrdnje svog prethodnika na plave i žute spremnike koji tvrdi da grad ima obvezu koristiti ih još neko vrijeme.

-Jako me dirnula ta njegova briga za dobrobit Varaždina. Vidi se koju dobrobit je napravio u zadnjih dvadesetak godina za ovaj grad. Mogu reći da smo mi okrenuti prema budućnosti. Radimo nova rješenja i ne treba on brinuti. Ima on drugih briga kojima bi se trebao više baviti – odgovorio je Bosilj.

Naposljetku, Čehok je aktualnu vlasti optužio za neodobravanje povećanja plaća odgajateljicama i djelatnicima vrtića već godinu i pol čime uništava socijalni kapital.

-Danas odgajateljice i drugi zaposleni u vrtiću imaju manje plaće nego recimo spremačice u nekim gradskim tvrtkama. To definitivno nije dobro. Naša briga za obrazovanje nikad nije bila samo na riječima. Koliko čujem spremaju se i na neke radikalnije mjere prosvjeda protiv gradske vlasti – zaključio je Čehok.

abrkic/sjever.hr
10.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.