Now Reading:
U Trnskom održan „Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu“ – Tomašević: Želimo našim sugrađanima dovesti važne zdravstvene usluge na njihov kućni prag
Full Article 2 minutes read

U Trnskom održan „Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu“ – Tomašević: Želimo našim sugrađanima dovesti važne zdravstvene usluge na njihov kućni prag

U subotu je održan prvi „Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu“ koji su organizirali Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Grad Zagreb i Domovi zdravlja.

Prva manifestaciju u sklopu ovog Sajma zdravlja, pokrenutog s ciljem zbližavanja zagrebačkih zdravstvenih djelatnika sa svojim sugrađanima i jačanja kulture brige o zdravlju i kvaliteti života na razini cjelokupne zajednice, održana je gradskoj četvrti Novi Zagreb – Zapad pokraj tržnice Trnsko. Okupljeni građani tako su imali prilike kroz brojne edukacije, radionice i besplatne preglede, uz savjetovanje zdravstvenih djelatnika dobiti nova saznanja o važnosti pravilne prehrane, redovite tjelesne aktivnosti, prepoznavanju simptoma raznih bolesti i općoj brizi o svome zdravlju.

O manifestaciji i cjelokupnom događanju govorio je i gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević.

-Veliki čovjek i liječnik dr. Andrija Štampar svojim je vizionarstvom predstavljao zdravstvenu avangardu, kako na našoj domaćoj, tako i na međunarodnoj razini. Jedno od njegovih najvažnijih načela je bilo upravo to da zdravlje zajednice dolazi ispred zdravlja pojedinca, a način za to postići je prvenstveno da liječnik dolazi k narodu i među ljude, a ne obrnuto. Stoga zahvaljujem Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, našim Domovima zdravlja i svim našim zdravstvenim djelatnicima na ovoj hvalevrijednoj inicijativi te provođenju ovih postulata u djela. U sklopu ovog javnozdravstvenog sajma želimo našim sugrađanima dovesti važne zdravstvene usluge na njihov kućni prag i stoga pozivam sve naše građanke i građane svih generacija da maksimalno iskoriste ovaj projekt i u svojim kvartovima odrade preglede, edukacije i radionice, koji će zasigurno biti od velikog značaja za kolektivno zdravlje naše zajednice – rekao je Tomašević.

S ciljem podizanja svijesti važnosti održavanja zdravog načina života, kroz razne edukacije i radionice, svi okupljeni imali su priliku napraviti besplatni pregled s liječnicima, dobiti prijedloge jelovnika koji su prilagođeni određenim zdravstvenim stanjima, savjetovati se sa zdravstvenim djelatnicima i nutricionistima. Jedna od najvažnijih uloga ovoga sajma, kao i svih budućih u ovom području je i zbližavanje Grada Zagreba, Zavoda i Domova zdravlja sa sugrađanima.

sjever.hr/zagreb.hr
09.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.