Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija podržala akciju Udruge „Dignitate“ kojom je obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija podržala akciju Udruge „Dignitate“ kojom je obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

U organizaciji Udruge volontera hospicijske i palijativne skrbi „Dignitate“ i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije danas je na gradskom trgu u Koprivnici održana javna akcija kojom je obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi s ciljem senzibilizacije stanovništva i promocije palijativne skrbi.

Akciju je podržala i Koprivničko-križevačka županija uime koje je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Članice Udruge, predstavnice Doma zdravlja i učenice koprivničke Srednje škole usmjerenja medicinska sestra upoznali su građane s planiranim aktivnostima te naglasile važnost palijativne/hospicijske skrbi kako bi se teško i neizlječivo bolesnim osobama osigurali dostojanstveni uvjeti do kraja života.

Ovogodišnji slogan je „Iscijelimo tugu zajedno“, kako bi se ukazalo na potrebu zajedništva u borbi protiv tuge i žalosti, koju bolest i smrt svakodnevno ostavljaju za sobom. Palijativnom skrbi nastoji se pružiti podrška oboljelima, njihovim obiteljima i njegovateljima, koji se nose sa tugom i patnjom tijekom borbe s teškim, neizlječivim bolestima.

Pročelnica Blažek informirala je okupljene o regionalnom Centru za palijativnu skrb u sklopu OB Koprivnica, što će donijeti kvalitetniju skrb za pacijente, a planira se realizirati kroz Razvojni sporazum sjevernih županija te su za njega nedavno dobivena sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

sjever.hr/kckzz.hr
09.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.