Now Reading:
U prepunoj dvorani Kulturnog centra svečano obilježeno pola stoljeća Dječjeg vrtića Novi Marof, Jenkač: To više nije mali vrtić već jedan mini pogon u našem gradu!
Full Article 3 minutes read

U prepunoj dvorani Kulturnog centra svečano obilježeno pola stoljeća Dječjeg vrtića Novi Marof, Jenkač: To više nije mali vrtić već jedan mini pogon u našem gradu!

Vrhunac proslave velikih pola stoljeća Dječjeg vrtića Novi Marof obilježeno je priredbom polaznika vrtića u Kulturnom centru Ivan Rabuzin koji se pokazao premalim za mnoštvo okupljenih ponosnih roditelja, djedova i baka koji nisu mogli propustiti nastupe svojih mališana.

Prema riječima ravnateljice Karoline Fotak ovakvim lijepim jubilejem ne mogu se pohvaliti brojni vrtići u Varaždinskoj županiji stoga su vrlo ponosni na ovu okruglu obljetnicu.

-Sretni smo što to baš pada u ovom Dječjem tjednu, iako volim reći da je djeci u vrtiću dječji tjedan baš svaki tjedan. S aktivnostima u sklopu obilježavanja ovog velikog dana počele su već početkom tjedna – kazala je Fotak te pobrojala održane slavljeničke aktivnosti.

U ponedjeljak je otvorena izložbe „Rasli smo zajedno” posvećena svima koji su vrtić poticali u njegovu rastu i razvoju, a djeca su posebno uživala u napuhancima. Utorak je bio u znaku kazališnog mjuzikla, dok je srijeda bila rezervirana za posjet vatrogasaca i policajaca s kojima su mališani odradili i vježbu evakuacije. U četvrtak su vrtić posjetili novomarofski umjetnici koji su s dječicom oslikavali radove vrtiću na poklon.

Središnja svečanost u petak prije same priredbe obilježena je ranije i u vrtiću s klaun showom i velikom rođendanskom tortom koja je stigla kao poklon Grada Novog Marofa.

-U ovih 50 godina rasli smo od jednog malog vrtića u praonici grofova Erdody s 36-ero djece i petero zaposlenih. Transformacije su bile tijekom ovog perioda – 2002. prva, kad je vrtiću izgrađena namjenska zgrada u kojoj smo danas te 2019. godine kad smo krenuli s energetskom obnovom zgrade i dogradnjom vrtića – podsjetila je ravnateljica dodavši kako se danas mogu pohvaliti s 233 djece u redovnom, 30-ak djece u programu predškole, te čak četiri jasličke i šest vrtićkih skupina i prostorom za program predškole.

-Veliki smo, jako se radujemo i vrlo smo zahvalni i ponosni na našeg osnivača – Grad Novi Marof koji nam je velika podrška u radu i bez te podrške i pomoći vrtić ne bi bio ono što je danas – zaključila je.

Cijela dvorana Kulturnog centra Ivan Rabuzin u glas je s vrtićarcima pjevala njihovu himnu, a posebne simpatije publike izazvali su „pužići” koji su nastupili po prvi puta i pokazali da nastupaju kao „brzići”, tražeći pritom u publici svoje roditelji ne bi li im mahnuli u kameru za trajnu uspomenu.

Gradonačelnik Jenkač istaknuo je kako 50 godina vrtića nije mala stvar, te da je značajna transformacija posebno vidljiva unazad 20 godina otvorenjem nove zgrade, a prije dvije godine vrtić je u potpunosti obnovljen uz tendenciju daljnjeg širenja.

-To je ono što činimo mi s područja lokalne samouprave. Osim materijalnog, sufinanciramo boravak djece ne samo u DV Novi Marof, nego i svim vrtićima na novomarofskom području, ali i u vrtićima u drugim jedinicama lokalne samouprave koje pohađaju naša djeca iz Novog Marofa.
Čestitam svima onima koji su „nosili” naš dječji vrtić u proteklih 50 godina jer bez njih ne bi bilo ovog vrtića. Ovo više nije mali, nego dječji vrtić s više od 200 djece i gotovo 40 zaposlenih i to je jedan mini pogon u Novom Marofu – rekao je Jenkač poželjevši djelatnicima još puno ovakvih jubileja.

www.sjever.hr
08.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.