Now Reading:
Titula najuzornije hrvatske seoske žene seli iz Međimurja u Istarsku županiju
Full Article 2 minutes read

Titula najuzornije hrvatske seoske žene seli iz Međimurja u Istarsku županiju

Antonija Mrzlić Budak iz Svetog Petra u Šumi u Istarskoj županiji najuzornija je hrvatska seoska žena, a tu je titulu osvojila u subotu u Čakovcu u konkurenciji 17 kandidatkinja iz 13 županija na čemu joj je čestitala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Dodajmo da je prva pratilja Ivančica Kudlek iz Sisačko-moslavačka županija dok je titulu druge pratilje ponijela Kristina Ivić iz Brodsko-posavske županije.

Ministrica je naglasila kako se svake godine iznova iznenadi koliko su te žene kreativne te kako uspješno obavljaju i najteže poslove.

-U svemu što rade, kad govorimo o njihovom društvenom i političkom angažmanu, o njihovim proizvodima visoke dodane vrijednosti, zaštićenim proizvodima, o teškom fizičkom radu ili bilo čemu drugom, mogu reći da ovaj izbor govori o ženama koje brišu granice između ruralnog i urbanog – kazala je ministrica.

Ovogodišnji izbor najuzornije hrvatske seoske žene održan je u Međimurju odakle dolazi prošlogodišnja pobjednica. Natjecanje je obišao i međimurski župan Matija Posavec kojom je prilikom naglasio da se u Međimurskoj županiji velika pažnja pridaje upravo poljoprivrednoj proizvodnji ali i da manifestacije poput ove rade na očuvanju bogate tradicije i baštine.

s.kalajdžija/sjever.hr 08.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.