Now Reading:
Neobična i vesela sportska poslastica na preloškoj Marini: ne propustite 1. otvoreni dragon boat kup Grada Preloga
Full Article 2 minutes read

Neobična i vesela sportska poslastica na preloškoj Marini: ne propustite 1. otvoreni dragon boat kup Grada Preloga

Neobična i vesela atrakcija i sportska aktivnost dolazi nam u Prelog 9. listopada. Ne propustite posjetiti Marinu u nedjelju u 11 sati, nazočit ćete pravoj poslastici: 1. otvorenom dragon boat kupu Grada Preloga.

Što je to dragon boat?

Dragon boat ili „zmajski čamac“ je usko plovilo za veslanje dugačko do 12 metara. Ekipa za veslanje u dragon boatu može imati i do 22 člana od kojih jedan mora biti kormilar, a jedan bubnjar. Da, točno ste pročitali – bubnjar na čelu dugačkog čamca ritmičnim udarcima u bubanj daje motivaciju i koordinaciju veslačima. Veslanje u dragon boatu nije nikakva novost – ta je aktivnost u svojim varijacijama poznata čovječanstvu više od 2000 godina.

Zanimljivo natjecanje u veslanju tim duguljastim čamcima provodit će se na jezeru HE Dubrava kod Preloga i to na stazi dugačkoj 250 metara.

Čamce, vesla, prsluke i kormilare te pomoć HGSS-a osigurat će organizator. Za prva tri mjesta osigurane su medalje i pehari, a za sve natjecatelje i promatrače dobra zabava.

Organizatori prvog po redu natjecanja, koje će se zbog svoje atraktivnosti zasigurno nastaviti u nadolazećim godinama, su Grad Prelog, Turistička zajednica Grada Preloga, Marina Prelog, Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, Udruga sportske rekreacije Croatian Outdoors iz Oporovca, Međimurska županija, Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije te Kajakaški savez Zagreba. U sklopu natjecanja bit će predstavljen i hvalevrijedan projekt PINK DRAGON koji je vezan uz tim žena koje su preboljele karcinom dojke te koje se bave veslanjem „zmajskim čamcem“ kao dijelom svoje rehabilitacije.

Posjetite Marinu Prelog 9. listopada kao navijač ili se pak prijavite kao tim na 1. otvoreni dragon boat kup Grada Preloga – Drava vas zove!

sjever.hr/prelog.hr
09.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.