Now Reading:
FOTO Bili smo na Međunarodnom festivalu gljiva u Oroslavju – krčkao se gulaš s 50 vrsta gljiva i mesom divljači – za prste polizati!
Full Article 2 minutes read

FOTO Bili smo na Međunarodnom festivalu gljiva u Oroslavju – krčkao se gulaš s 50 vrsta gljiva i mesom divljači – za prste polizati!

Brojni gljivari i još brojniji posjetitelji uživali su ove subote na Međunarodnom festivalu gljiva u Parku Vranyczany u Oroslavju, u organizaciji oroslavskog Gljivarskog društva Maglen.

A da se u ovom zagorskom gradiću nisu okupili samo Zagorci zadovoljno je istaknuo Kruno Pavlina iz Maglena.
-Drago mi je da je posjećenost dobra, stigli su nam susjedi Zlatarščani, ima nešto ljudi iz Istre, Slovenije, pa čak i iz Vijetnama. Počastit ćemo sve s jajima s gljivama i gulašom s 50 vrsta gljiva i tri vrste mesa divljači – pohvalio se Pavlina.

Gradonačelnik Viktor Šimunić zahvalio je oroslavskim gljivarima koji, kaže, sudjeluju u svakoj akciji na koju ih iz Grada pozovu.
-Na njih se uvijek možemo osloniti, što god da treba i zato će uvijek imati podršku Grada Oroslavja – rekao je Šimunić.

Zamjenica župana Jasna Petek pozdravila je gljivare i gljivarke i poželjela dobar provod i ugodan boravak u Oroslavju, odnosno Krapinsko-zagorskoj županiji.
-Imamo puno šuma, za njih smo svi odgovorni, tako da se nadam da ćemo svi dati djelić sebe i doprinos da naše šume budu čiste i da nam pružaju puno zadovoljstva, pogotovo u ovim jesenjim vremenima – kazala je Petek.

Branko Bartolić, predsjednik Hrvatskog mikološkog gljivarskog saveza je, osim dobrog provoda, poželio gljivarima da nauče nešto iz ove izložbe na kojoj je doista mnogo uzoraka.
-Gljiva ima dosta, izložba je bogata. Sezona nam je najavljivala sušu i loše prognoze su bile u startu. Međutim, gljive su krenule čim je došla vlaga i bogato nagradila čitava ova područja pa sada imate puno gljiva – rekao je Bartolić.

Za sudionike gljivarijade organizirana je berba gljiva, kao i edukacija o gljivama te kušanje proizvoda od gljiva, uz zabavni program, a bilo je iznenađenja i za najmlađe.

a.kučić/sjever.hr
08.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.