Now Reading:
Udruga gluhih i nagluhih Grada Varaždina i Varaždinske županije obilježila svojih 75 godina
Full Article 2 minutes read

Udruga gluhih i nagluhih Grada Varaždina i Varaždinske županije obilježila svojih 75 godina

Prigodnom svečanošću u Park Boutique Hotelu u Varaždinu u petak je obilježena 75. obljetnica Udruge gluhih i nagluhih Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Nakon uvodnih riječi predsjednika udruge Vladimira Posarića i izvedbe himne Lijepa naša na znakovnom jeziku, nazočnima je jubilej udruge čestitao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

-Grad Varaždin uvijek je iskazivao razumijevanje za ljude bez obzira na njihove specifične potrebe i zahtjeve. Nije tu riječ samo o ljudskoj empatiji, već o konkretnim nastojanjima da kao građani Varaždina svi imamo pravo na kvalitetan život.  To je lako reći, no svjestan sam da vi, članovi Udruge gluhih i nagluhih osoba morate uložiti i više kako bi ostvarili to temeljno ljudsko pravo. Grad Varaždin će i nadalje biti na vašoj strani, podupirati vaše aktivnosti i u okviru svojih nadležnosti raditi na poboljšanju kvalitete vašeg življenja. Očekujem to i od svih ostalih, ponajprije od poslodavaca pri ponudi radnih mjesta ili od školskog sustava pri pružanju mogućnosti školovanja gluhih i nagluhih osoba– rekao je gradonačelnik i dodao da Grad Varaždin aktivno podupire program Aktivni kutak, zatim educiranje komunikacijskih posrednika te pomoćnike u školama i vrtićima.

Između ostalih na značajnoj obljetnici članovima udruge čestitku je uputila i Silvija Zagorec, zamjenica varaždinskog župana.

U nastavku svečanosti više pojedinaca,  ustanova i institucija primilo je spomenice, zahvalnice i priznanja za svoj doprinos radu udruge u proteklih 75 godina.

sjever.hr
07.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.