Now Reading:
Poziv pčelarima – Dostavite svoje uzorke za 16. Međimursko ocjenjivanje meda
Full Article 1 minutes read

Poziv pčelarima – Dostavite svoje uzorke za 16. Međimursko ocjenjivanje meda

Iz Udruge pčelara Međimurske županije Agacija pozivaju pčelare da dostave uzorke za ovogodišnje, 16. po redu Međimursko ocjenjivanje meda.

Napominju kako pčelari mogu predati uzorke meda u četvrtak, 13. listopada u vremenu od 18-20 sati te u subotu, 15. listopada u vremenu od 8-10 sati, u prostorijama udruge. Uzorak se sastoji od dvije neoznačene flašice težine 0,5 kg i jedne flašice od 1 kg sa naljepnicom i zaštitnom trakom. Ocjenjivanje je besplatno članovima udruge za prvi uzorak, a za drugi (i svaki sljedeći) cijena je 200 kuna, kao i pčelarima koji nisu članovi udruge.

Svaki pčelar će prilikom predaje uzoraka popuniti izjavu kojom garantira da je med vlastite proizvodnje, da se pri radu pridržava smjernica ‘Dobre pčelarske prakse’, te da se slaže s javnom objavom rezultata.

Analiza meda i senzoričko ocjenjivanje će se vršiti na Agronomskom Fakultetu u Zagrebu, a objava rezultata i podjela diploma će biti na Sajmu Mesap 19. studenog u Nedelišću. Sve dodatne informacije možete saznati upitom na broj telefona 098/803-333 u večernjim satima.

www.sjever.hr
07.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.