Now Reading:
Jednostavno i brzo: klikom na mobitelu naručite putovnicu i vozačku na kućnu adresu!
Full Article 2 minutes read

Jednostavno i brzo: klikom na mobitelu naručite putovnicu i vozačku na kućnu adresu!

mobitel

Projekt digitalne osobne iskaznice predstavljen je u petak u Policijskoj postaji Velika Gorica. U prostorijama postaje postavljen je i kiosk na kojem građani mogu aktivirati e-osobne iskaznice i zatražiti mobilni digitalni identitet, donosi Večernji list.

Riječ je o projektu financiranom iz fondova EU.

-Pozivamo građane da aktiviraju svoje osobne iskaznice, a sve one koji dosad nisu mogu to učiniti u policijskoj postaji. Treba im osobna i PIN omotnica. Ako nemaju svoju PIN omotnicu mogu je besplatno dobiti na šalterima policijske uprave. Na konzoli, koju je postavio AKD mogu i aktivirati svoju osobnu iskaznicu, a jednom kada je aktiviraju također mogu na svojim osobnim iskaznicama skinuti besplatno aplikaciju Certilia i tu dobivaju svoj mobilni digitalni identitet – kazala je Ines Papeš iz AKD-a.

Dodaju da se građanima nudi više od stotinu usluga, na e-građani e-zdravlje, mogu preko aplikacije potpisivati sve svoje dokumente koje su do sada fizički potpisivali, sada to mogu preko svoga mobitela.
-Najzanimljivije je ono da samo jednom u pet godina trebaju doći na šalter i to kada im istekne njihova osobna iskaznica. Zahtjev za vozačku i putovnicu šalju iz svog doma i dobivaju na kućnu adresu – kazala je Papeš, a prenosi Večernji list.

sjever.hr/vecernji.hr
07.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.