Now Reading:
Imate planove za vikend na otvorenom? Uskladite ih s vremenskom prognozom – evo što kažu prognostičari
Full Article 2 minutes read

Imate planove za vikend na otvorenom? Uskladite ih s vremenskom prognozom – evo što kažu prognostičari

Budući da su dani vikenda za većinu ljudi ipak slobodni, a jesen nam se u ovih proteklih nekoliko dana pokazala u doista lijepom svjetlu, ne čudi što mnogi imaju planove za vikend na otvorenom. No hoće li nam vrijeme dozvoliti da budemo vani?

Prognoza za petak

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, ponajprije po kotlinama gorske Hrvatske moguće i dugotrajnija.
Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati umjerena bura, podno Velebita lokalno i jaka s olujnim udarima, potom sjeverozapadnjak i zapadnjak.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, duž obale od 14 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Na području Republike Hrvatske nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika koje će podržavati dobro raspoloženje i primjerenu koncentraciju većine meteoropata i kroničnih bolesnika.
U jutarnjim je satima moguća magla pa srčane i plućne bolesnike upozoravamo na adekvatnu zaštitu.
Dan će biti pogodan za aktivnosti na otvorenom te se, uz odijevanje prilagođeno temperaturnim uvjetima, ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom.

Vrijeme u subotu i nedjelju

U dane vikenda na kopnu će biti djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku. U noći sa subote na nedjelju prolazno će biti više oblaka, mjestimice i malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla, koja u subotu može biti i dugotrajnija.
Na Jadranu većinom sunčano i bez oborine. Vjetar uglavnom slab, u nedjelju prolazno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima.
Temperatura zraka na moru bez znatnije promjene, danju na kopnu malo manje toplo.

sjever.hr/DHMZ
07.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.