Now Reading:
Državni tajnik Tušek otvorio 8. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda u Zagrebu
Full Article 2 minutes read

Državni tajnik Tušek otvorio 8. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda u Zagrebu

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek s ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem, v.d. ravnatelja Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Mladenom Frukom i suradnicima je u petak otvorio 8. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda.

Sajam će na zagrebačkom Europskom trgu do nedjelje na jednom mjestu predstaviti 50 proizvođača hrvatskih tradicionalnih poljoprivredno – prehrambenih proizvoda iz svih krajeva Hrvatske.

– Riječ je događanju kojim želimo u prvom redu sačuvati od zaborava, ali i promovirati pripremu domaće zimnice koja se tradicijski priprema u svim krajevima Hrvatske. Posebno je važno istaknuti kako je broj zainteresiranih izlagača velik te da on iz godine u godinu raste. S druge strane, ovo je jedan od najtraženijih sajmova u gradu Zagrebu i to upravo iz razloga što građani Zagreba, ali i šire, mogu doći ovdje i nabaviti odlične hrvatske proizvode – rekao je Zdravko Tušek.

Naime, Republika Hrvatska ima bogatu tradiciju proizvodnje i pripreme različitih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji se odlikuju posebnom kvalitetom i tradicionalnim načinom proizvodnje te je državni tajnik Tušek prilikom otvorenja naglasio kako se Hrvatska na EU razini ponosi s 35 poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda čiji naziv je registriran kao zaštićena oznaka izvornosti ili zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla, što nas svrstava na visoko 7. mjesto na razini Europske unije.

Dodajmo i da su trenutno u postupku prigovora na europskoj razini još 4 hrvatska proizvoda – Samoborska češnjovka / Samoborska češnofka, Lumblija, Meso istarskog goveda- boškarina / Meso istrskega goveda- boškarina i Dalmatinska janjetina.

skalajdzija / www.sjever.hr
07.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.