Now Reading:
Vrijedna investicija Grada Zlatara – Otvoreno reciklažno dvorište u Donjoj Batini
Full Article 2 minutes read

Vrijedna investicija Grada Zlatara – Otvoreno reciklažno dvorište u Donjoj Batini

Jedan od važnijih projekata Grada Zlatara, reciklažno dvorište u Donjoj Batini u četvrtak je otvorilo svoja vrata građanima Zlatara.

Kako je istaknula Monika Švenda, službenica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Zlatara riječ je o projektu Grada koji se sufinancira iz Kohezijskog fonda.

– Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,6 milijuna kuna, dok je iznos bespovratnih sredstva 3,7 milijuna kuna. U projekt su uključeni građevinski radovi, oprema i edukativne aktivnosti – pojasnila je Švenda te dodala kako je reciklažno dvorište predano na upravljanje Komunalcu Konjščina d.o.o. te će raditi četvrtkom od 14 do 19 sati.

– To je radno vrijeme s kojim ćemo započeti te ćemo naknadno vidjeti postoji li potreba za uvođenjem dodatnih radnih dana. Predviđeno je da će se u prvih godinu dana prikupiti 35 tona otpada, nakon čega će se ta količina povećavati – kazala je Švenda.

Stručna suradnica na projektu, Laura Bingula iz Grada Zlatara objasnila je kako su u sklopu projekta provedene informativno – edukativne aktivnosti gdje su građani mogli saznati sve važne informacije.

– Isto tako postoji i službena web stranica projekta gdje mogu doznati sve što ih zanima. Problem divljih odlagališta otpada postoji i nadamo se da ćemo s ovim reciklažnim dvorištem u barem jednoj mjeri taj problem na području Grada Zlatara smanjiti – rekla je Bingula.

U sklopu reciklažnog dvorišta moći će se odvojeno odložiti papir, plastika, staklo, bio otpad, tekstilni otpad, elektronički i opasan otpad, glomazni otpad te građevinski materijal kao što je materijal na bazi gipsa, izolacijski i slično. Postavljeno je 19 kontejnera zatvorenog tipa volumena sedam metara kubičnih, tri eko kontejnera, jedna preša za kartonsku ambalažu, dva kontejnera volumena 1,5 metara kubičnih, tri klimatizirana natkrivena spremišta te tri rolokontejnera ukupnog volumena 32 metra kubična za glomazni otpad.

www.sjever.hr
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.